Berni otišao, kalendar se malo promenio

Izvor: Mondo, 28.Sep.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berni otišao, kalendar se malo promenio

FIA je objavila kalendar takmičenja za 2017. godinu.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je danas kalendar za narednu sezonu Formule jedan koji se ne razlikuje mnogo od ovogodišnjeg.

I sledeće sezone će se voziti 21 trka - šampionat će početi trkom za Veliku nagradu Australije krajem marta, a završiće se osam meseci kasnije u Abu Dabiju.

U odnosu na ovogodišnji raspored Kina i Šangaj su zamenili mesta, pa će trka u Šangaju biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << druga u šampionatu, nakon trke u Melburnu. Svoja mesta u kalendaru zamenile su i trke u Maleziji i Singapuru.

U toku sezone 2016, koja se bliži kraju, višedecenijski automobilski mag, milijarder i vlasnik komercijalnih prava nad Formulom 1, vremešni Berni Eklston, prodao je svoj udeo u ovoj ogromnoj organizaciji i otišao u zasluženu penziju, no njegovi potpisani ugovor i dalje su na snazi, pa ćemo morati da sačekamo da vidimo kako će se F1 menjati bez njega...

Eklston je 8. septembra prodao Formulu 1 za 4,4 milijarde dolara grupi biznismena iz SAD, ali kada se na to dodaju aktuelni dugovi ovog preduzeća, zapravo su novi vlasnici morali da ulože osam milijardi dolara u posao.

Kalendar Formule jedan za 2017:

- 26. mart Australija

- 9. april Kina

- 16. april Bahrein

- 30. april Rusija

- 14. maj Španija

- 28. maj Monako

- 11. jun Kanada

- 18. jun Azerbejdžan

- 2. jul Austrija

- 9. jul Velika Britanija

- 23. jul Mađarska

- 30. jul Nemačka

- 27. avgust Belgija

- 3. septembar Italija

- 17. septembar Malezija

- 1. oktobar Singapur

- 8. oktobar Japan

- 22. oktobar SAD

- 5. novembar Meksiko

- 12. novembar Brazil

- 26. novembar Abu Dabi

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIA: Bez značajnijih promena u kalendaru F1

Izvor: B92, 28.Sep.2016

Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je kalendar za narednu sezonu Formule 1, a on se ne razlikuje mnogo od ovogodišnjeg...I sledeće sezone će se voziti 21 trka – šampionat će početi trkom za Veliku nagradu Australije krajem marta, a završiće se osam meseci kasnije u Abu Dabiju...U...

Nastavak na B92...

Objavljen kalendar Formule 1 za narednu sezonu, bez većih promena

Izvor: RTS, 29.Sep.2016, 09:17

Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je kalendar za narednu sezonu Formule jedan koji se ne razlikuje mnogo od ovogodišnjeg. . .I sledeće sezone će se voziti 21 trka - šampionat će početi trkom za Veliku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.