Beograđani pobednici Mrdujske regate

Izvor: S media, 27.Sep.2010, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani pobednici Mrdujske regate

Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića iz Beograda pobednik je 79. Mrdujske regate krstaša.

Posada iz Beograda je za tri sata i 18 minuta projedrila rutu od Splita, pa oko otočića Mrduje i nazad u cilj kod splitskog Sustipana u dužini 22 nautičke milje (jedna nautička milja iznosi 1.852 metra).

Ruta se pokazala zahtevnom zbog vetra koji je prestao tek nakon što se većina flote od 229 jedrilica okrenula Mrduju.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mirnom moru praćenom kišom najbolje se snašao "Aligator 2" sa taktičarem Minskim Fabrisom, članom splitskog Labuda - klubom organizatorom Mrdujske regate, najstarije i najmasovnije trke krstaša.

Tek nakon sat vremena od ulaza "Aligatora 2" u cilj su projedrila dva maksi krstaša - "Drakomerks" skipera Marka Marinovića i "Šining Umago-Maksi" kormilara Željka Perovića, ispred "Barba Branka" kojim je kormilario Zlatan Filip Zoričić.

Najbrži u jedrenom vremenu, ali van konkurencije, bio je katamaran "Tornado" kormilara Igora Piacuna i flokiste Ravija Copića koji su u cilj ušli za 14 sati i deset minuta.

(Foto: Slobodna Dalmacija)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograđani pobednici 79. Mrdujske regate

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2010

Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića iz Beograda pobednik je 79. Mrdujske regate krstaša...Kako piše današnja "Slobodna Dalmacija", posada iz Beograda je za tri sata i 18 minuta projedrila rutu od Splita, pa oko otočića Mrduje i nazad u cilj kod splitskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

BEOGRAĐANI POBEDNICI 79. MRDUJSKE REGATE

Izvor: Kurir, 27.Sep.2010

SPLIT - Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića iz Beograda pobednik je 79. mrdujske regate krstaša. Kako piše Slobodna Dalmacija, posada iz Beograda je za tri sata i 18 minuta..SPLIT - Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.