BEOGRAĐANI POBEDNICI 79. MRDUJSKE REGATE

Izvor: Kurir, 27.Sep.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAĐANI POBEDNICI 79. MRDUJSKE REGATE

SPLIT - Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića iz Beograda pobednik je 79. mrdujske regate krstaša. Kako piše Slobodna Dalmacija, posada iz Beograda je za tri sata i 18 minuta

SPLIT - Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića iz Beograda pobednik je 79. mrdujske regate krstaša.

Kako piše Slobodna Dalmacija, posada iz Beograda je za tri sata i 18 minuta projedrila rutu od Splita, pa oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << otočića Mrduje i nazad u cilj kod splitskog Sustipana u dužini 22 nautičke milje (jedna nautička milja je 1.852 metra). Ruta se pokazala zahtevnom zbog vetra koji je prestao tek pošto se većina flote od 229 jedrilica okrenula Mrduju.

U mirnom moru praćenom kišom najbolje se snašao "Aligator 2" sa taktičarem Minskim Fabrisom, članom splitskog Labuda - klubom organizatorom Mrdujske regate, najstarije i najmasovnije trke krstaša.

Tek nakon sat vremena od ulaza "Aligatora 2" u cilj su projedrila dva maksi krstaša - "Drakomerks" skipera Marka Marinovića i "Šining Umago-Maksi" kormilara Željka Perovića, ispred "Barba Branka" kojim je kormilario Zlatan Filip Zoričić. Najbrži u jedrenom vremenu, ali van konkurencije, bio je katamaran "Tornado" kormilara Igora Piacuna i flokiste Ravija Copića koji su u cilj ušli za 14 sati i deset minuta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.