Benitez na pola koraka do Reala

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benitez na pola koraka do Reala

Španski mediji o Rafi Benitezu već govore kao o treneru Reala iz Madrida. Zvezda bolja od FMP-a 91:77. Bubka i Kou jedini kandidati za predsednika IAAF. Porto otkupio Kazemira. Pal Dardai ostaje trener Herte i naredne sezone. Kedira prošao tajni lekarski pregled, na pragu je Juventusa. Počinje gradnja bob staze na zrenjaninskom aerodromu.
21.45 - Košarkaši Crvene zvezde upisali su i 12. pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Superligi Srbije, pošto su u Železniku pobedili FMP sa 91:77 (21:15, 20:22, 27:20, 23:20).
Zvezdu su do nove pobede u domaćem šampionatu predvodili Boban Marjanović sa 24 poena, Luka Mitrović je dodao 18, dok je Markus Vilijams postigao 14 poena. U poraženoj ekipi najbolji su bili Dragan Apić sa 19 i Marko Gudurić sa 14 ubačenih poena.
Crveno-beli su imali prednost od početka meča. FMP je u drugoj četvrtini uspeo da priđe na samo poen razlike, ali su izabranici Dejana Radonjića vrlo brzo povratili kontrolu, pa su u drugom poluvremenu samo povećavali prednost.
U narednom, 13. kolu, Superlige Srbije Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu, dok FMP Gostuje Mega Leksu. 
19.00 - Bivši svetski biciklistički as Nemac Jan Ulrih odgovaraće pred sudom zbog toga što je prošle godine u pijanom stanju izazvao saobraćajni udes u kojem su dve osobe povređene.
Neoprostivo je što sam vozio u stanju u kakvom sam bio. Bila je to uzasna greška i zbog toga duboko žalim, rekao je Ulrih koji je 1997. osvojio Tur de Frans.
Ulrih bi u slučaju da bude proglašen krivim mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do tri godine.
18.00 - Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop voleo bi da se od kluba oprosti pobedom, ali da ne bi želeo da on bude junak finala Kupa Nemačke protiv Volfsburga.
Nije mi cilj da ja budem heroj sutra. Ostavljam to igračima, rekao je Klop nemačkim medijima.
Klop je preuzeo Borusiju 2008. godine i vodio je taj klub do dve titule u Bundesligi, do titule u Kupu, osvojio je i dva nemačka Superkupa, a 2013. godine je Borusija igrala i finale Lige šampiona.
Borusija sutra igra finale Kupa protiv Nemačke i taj meč će biti poslednji Jirgenu Klopu na klupi kluba iz Dortmunda.
To nam je bio cilj na početku sezone i srećan sam što smo stigli do finala Kupa nakon ovako teške sezone, rekao je Klop.
Ukoliko Borusija pobedi u sutrašnjem finalu Kupa Nemačke, Klop će postati najuspešniji trener tog kluba sa šest osvojenih trofeja.
Finale Kupa Nemačke između Borusije i Volfsburga igra se sutra od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu.
17.30 -  Evropska fudbalska unija kaznila je zbog rasizma holandski Fejenord igranjem jednog meča u Evropi bez prisustva publike, kao i novčano sa 50.000 evra.
Navijači Fejenorda su u utakmici Lige Evrope u februaru bacali petarde i flaše u istorijskom centru Rima.
Fejenord će biti kažnjen sa još jednim mečom pred praznim tribinama, ukoliko se sličan incident ponovi u naredne dve godine.
U odvojenom slučaju, Napoli će morati da igra naredni evropski meč na delimično zatvorenom stadionu, a moraće da plati i 80.000 evra zbog divljanja navijača.
Trener Bajerna Pep Gvardiola zaradio je opomenu zbog toga što je na konferenciji za novinare nosio majicu na kojoj je bila ispisana podrška istrazi koja se vodi povodom ubistva novinara na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu.
17.00 - Brazilski Flamengo angažovao je peruanskog napadaca Paola Gerera na period od tri godine.
Popularni brazilski klub odlučio je da redove pojača 31-godišnjim Gererom, koji nije produžio saradnju sa Korintijansom, zbog finansijskih razloga. Korintijans, naime, nije mogao da mu ponudi platu koju je on tražio.
Gerero je jedan od napadača peruanske reprezentacije koja će sledećeg meseca u Čileu učestvovati u Kopa Americi.
Flamengo je početkom ove nedelje otpustio trenera Vanderleja Luksemburga pošto je tim osvojio svega jedan bod u prve tru utakmice brazilskog šampionata.
Njega je na klupi zamenio Kristovao Borhes, koji je bez tima otkako je dobio otkaz u Fluminenseu ranije ove godine.
15.30 - Na zrenjaninskom aerodromu "Ečka" za oko dve nedelje počeće izgradnja bob staze koju će za trening koristiti bob reprezentacija Srbije, ali i svi koji su zainteresovani za taj sport.
Direktor aerodroma Marinel Gilezan i predsednik Bob saveza Boris Rađenović Stojnić potpisali su ugovor o davanju saglasnosti za izgradnju trening bob staze između Aerodroma "Ečka" i Bob reprezentacije Srbije.
Predsednik Bob saveza rekao je da je reč o stazi dužine oko 70 metara, koja će biti jedini bob poligon u regionu. On je rekao da će staza biti od velikog značaja za vozače boba, budući da su do sada trenirali u inostranstvu.
14.50 - Fudbalski reprezentativac Brazila Kazemiro potpisao je trajni ugovor sa Portom. On je sezonu proveo na pozajmici u Portu iz Reala, ali su Madriđani zadržali pravo da ga vrate za 7,5 miliona evra. Brazilski vezista je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu i dao četiri gola.
Kazemiro je 2013. godine prešao iz Sao Paula u Real, ali nije dobio pravu šansu, zbog čega je igrao za drugi tim kraljevskog kluba. Za reprezentaciju Brazila odigrao je sedam utakmica, a nalazi se na spisku selektora Karlosa Dunge za predstojeći Kopa Amerika u Čileu.
14.00 - Legendarni atletičari Britanac Sebastijan Kou i Ukrajinac Sergej Bubka jedini su kandidati za predsednika Međunarodne atletske federacije, umesto Lamina Dijaka koji u avgustu odstupa sa te dužnosti. Izbori za predsednika IAAF biće održani 18. avgusa na Kongresu IAAF u Pekingu, uoči prvenstva sveta.
Bubka, nekadašnji olimpijski šampion u skoku s motkom u karijeri je 35 puta obarao svetski rekord u toj disciplini.
Kou je dvostruki olimpijski prvak na 1.500 metara.
13.15 - Trener berlinske Herte Pal Dardai ostaje na tom mestu i naredne sezone, pošto je obezbedio opstanak kluba u Bundesligi, prenela je agencija Rojters.
Dardai je preuzeo Hertu u februaru iz ruku Josa Luhokaja kada je klub već duboko bio u zoni ispadanja i uspeo da ga dovede do 15. mesta na kraju sezone.
Mastilo samo što se osušilo, Dardai je naš novi trener, napisao je direktor Herte Mihael Prec na Tviteru.
Tridesetdevetogodišnji Dardai, koji je bivši dugogodišnji igrač Herte, istovremeno je i selektor mađarske reprezentacije.
11.35 - Vezista Real Madrida i nemački reprezentativac Sami Kedira prelazi u Juventus. On je, kako prenosi portal „Gol", prošao tajni lekarski pregled u španskoj prestonici.
Kediri ugovor sa još uvek aktuelnim prvakom Evrope ističe ovog leta. Predviđalo se da će se vratiti u domovinu, a Šalke je bio favorit da obezbedi potpis 28-godišnjeg fudbalera.
Međutim, sasvim je jasno da od toga neće biti ništa.
Ono što je za navijače Juventusa najvažnije, na pregledu je ustanovljeno da je fizičko stanje Kedira na veoma visokom nivou, nakon problema sa povredom u dobrom delu sezone za nama.
10.30 - Čini se sve izglednijim da će Rafa Benitez biti novi trener madridskog Reala. On je već najavio da napušta Napulj i Napoli, a svakako mu ugovor sa klubom sa juga Italije ističe po okončanju sezone.

Radio „Kadena kope" najavljuje da će Benitez već u sredi biti predstavljen kao novi trener „los blankosa". Navodno, na „Bernabeu" će raditi za godišnju platu od četiri miliona dolara.
Marka prenosi da je Benitez tražio od kluba da mu obezbedi sportskog direktora, odnosno nekoga ko će mu biti desna ruka, svojevrsna spona između njega i uprave kluba. Biće zanimljivo videti šta će biti sa ovim njegovim zahtevom, pošto je Florentino Perez čovek koji voli da odlučuje o dolascima i odlascima fudbalera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grade poligon za bob na aerodromu “Ečka” kod Zrenjanina, na njemu će trenirati reprezentacija Srbije

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Aerodrom „Ečka“ kod Zrenjanina ustupiće deo svog prostora za izgradnju trenažnog bob poligona, dogovorili su juče direktor Aerodroma “Ečka” Marinel Gilezan i predsednik Bob saveza Srbije Boris Stojnić Rađenović...Dve strane potpisale su i ugovor o saradnji, a po najavi Stojnića Rađenovića,...

Nastavak na Blic...

Počinje gradnja bob staze na zrenjaninskom aerodromu

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2015, 09:17

Počinje gradnja jedinog bob poligona u regionu....Na zrenjaninskom aerodromu "Ečka" za oko dve nedelje počeće izgradnja bob staze koju će za trening koristiti bob reprezentacija Srbije, ali i svi koji su zainteresovani za taj sport, najavljeno je danas u Zrenjaninu...Direktor aerodroma Marinel Gilezan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.