Bajernu samo bod, Bajer srušio Borusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajernu samo bod, Bajer srušio Borusiju

Fudbaleri Bajerna prekinuli su niz od pet pobeda na početku Bundeslige, pošto su danas u Minhenu igrali nerešeno 1:1 sa Kelnom.

Bajern je vodio golom Džošue Kimiha u 40. minutu, ali je bod Kelnu, koji je nastavio sa odličnim rezultatima ove sezone, doneo Antoni Modest u 63.

Uprkos remiju, Bajern će ostati lider u nemačkom prvenstvu. Aktuelni šampion Nemačke ima 16 bodova, a priliku da ga ugrozi imaće Borusija, koja ima tri boda manje.

Keln je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odličnom četvrtom mestu sa 12 bodova. Za taj klub su protiv Bajerna na klupi sedeli srpski fudbaleri Filip Mladenović i Miloš Jojić.

Berlinska Herta je izbila na drugo mesto sa 13 bodova, a posle današnje pobede u Berlinu nad Hamburgom sa 2:0, golovima Vedada Ibiševića u 29. i iz penala u 70. minutu.

Hamburg, za koji je celu utakmicu odigrao srpski reprezentativac Filip Kostić, ostao je pretposlednji na tabeli.

Ekipa Hofenhajma nastavila je seriju utakmica bez poraza. Taj klub je kao gost bez problema pobedio Ingolštat sa 2:1.

Hofejnhajm je vodio golovima Sandra Vagnera u 11. i Kerema Demirbeja u 35. minutu, a Ingolštat je ublažio poraz u četvrtom minutu nadoknade pogotkom Lukasa Hintersera iz penala.

Frajburg je golom Vinčenca Grifa u četvrtom minutu na svom stadionu pobedio Ajntraht, za koji nije igrao Mijat Gaćinović, dok su Darmštat i Verder igrali nerešeno 2:2.

Bajer srušio Borusiju Dortmund, gužva u vrhu tabele

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su danas na svom terenu Borusiju Dortmund sa 2:0 u šestom kolu Bundeslige i tako ostvarili drugi uzastopni trijumf, ali i gurnuli svog rivala na treće mesto tabele.

Šampion i lider na tabeli Bajern Minhen odigrao je danas kod kuće 1:1 sa Kelnom, tako da je Borusija imala priliku da smanji četiri boda zaostatka, ali je bila nemoćna pred raspoloženim Leverkuzenom, koji je igrao bez povređenog Joela Pohjanpala, jednog od dva najbolja strelac ekipe.

Ovakav ishod iskoristila je Herta, koja je pobedom nad Hamburgom došla na drugo mesto, sa dva boda više od Dortmunda. Bajer je sedmi sa 10 bodova, koliko ima i šesti Menhengladbah, dok Dortmund, Keln i Lajpcig imaju po 12.

Borusija je imala inicijativu i posed, ali je Bajer davao golove. Oba gola pokrenuo je Hakan Čalhanoglu. On je prvo u 10. minutu izveo korner koji je Admir Mehmedi sjajno "pokupio" glavom i savladao Romana Burkija.

Benjamin Henriks je proigrao Čalhanoglua u 79. minutu po levoj strani, a on je protrčao, pokupio loptu, ušao u šesnaesterac i vratio loptu u sredinu, gde je našao Havijer Ernandes i u padu poslao loptu u mrežu.

To je Ćićaritu, najboljem igraču Bundeslige u septembru, bio peti gol u prvenstvu i sada je došao na deobu prvog mesta liste strelaca.

Oba tima imala su još po jednu dobru priliku, a Pjer-Emerik Obamejang zatresao je mrežu u 88. minutu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.