BBC proglasio Novaka za sportsku ličnost godine van Velike Britanije

Izvor: Blic, 23.Dec.2011, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC proglasio Novaka za sportsku ličnost godine van Velike Britanije

Najbolji teniser planete Novak Đoković izabran je od strane BBC-a za sportsku ličnost godine na teritoriji van Velike Britanije.

U trci za laskavu titulu Nole je pobedio dvostrukog šampiona Formule 1 Sebastijana Fetela i fenomenalnog fudbalera Barselone Lea Mesija.

Sa tri osvojena Grend slema, pet Mastersa, osvajanjem prvog mesta na ATP listi i 41 uzastopnom pobedom na početku sezone, Đoković se pobrinuo da ovo priznanje po šesti put pripadne nekom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teniseru u poslednjih 11 godina.

Za sportistu godinu u Velikoj Britaniji izabran je 26-godišnji biciklista Mark Kavendiš, iza koga su se našli golfer Daren Klark i atletičar Mo Fara.

Sportsku ličnost godine biraju urednici nacionalnih i regionalnih novina i časopisa BBC-a.

Sportske ličnosti godine van Velike Britanije:

Rafael Nadal - 2010.

Usein Bolt - 2009.

Usein Bolt - 2008.

Rodžer Federer - 2007.

Rodžer Federer - 2006.

Šejn Varn - 2005.

Rodžer Federer - 2004.

Lens Armstrong - 2003.

Ronaldo - 2002.

Goran Ivanišević - 2001.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BBC: Novak sportska ličnost godine

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2011

Najbolji teniser planete Novak Đoković izabran je od strane BBC-a za sportsku ličnost godine na teritoriji van Velike Britanije...Đoković je u ovom izboru završio ispred fudbalera Barselone Argentinca Lionela Mesija i šampiona F1 Nemca Sebastijana Fetela...Srpski teniser dobio je 41 meč na početku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kavendiš ličnost godine u Britaniji

Izvor: B92, 23.Dec.2011

Biciklista Mark Kavendiš proglašen je za sportsku ličnost 2011. godine u izboru koji tradicionalno organizuje BBC...Kavendiš je tu titulu poneo zahvaljujući fantastičnoj sezoni koju je imao iza sebe tokom koje je osvojio zelenu majicu, za najboljeg sprintera, na trci "Tur d'Frans" i osvojio titulu...

Nastavak na B92...

BBC: Đoković ispred Fetela i Mesija!

Izvor: Sportal.rs, 23.Dec.2011

Prvi teniser sveta Novak Đoković dobio je još jedno priznanje za fantastične rezultate koje je ostvario u ovoj godini. Nole se našao ispred Lea Mesija i Sebastijana Fetela, pošto ga je BBC proglasio za sportsku ličnost godine.

Nastavak na Sportal.rs...

Baton: "Mogu da pobedim Red Bul"

Izvor: B92, 23.Dec.2011

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je da veruje da će sledeće godine imati najbolju priliku da osvoji drugu titulu šampiona Formule 1...Britanac je ove sezone trijumfovao na tri trke i šampionat je završio kao drugoplasirani, iza šampiona, vozača Red Bula, Sebastijana Fetela...Baton je na sedam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.