B: Real prošao, Juventus na putu

Izvor: B92, 27.Nov.2013, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B: Real prošao, Juventus na putu

Fudbaleri Reala pobedom nad Galatasarajem 4:1 obezbedili su plasman u drugu fazu LŠ, a Juventus je dobio Kopenhagen 3:1 i na putu je da ostvari isto.

Čileanac Arturo Vidal postigao je sva tri gola za 'Staru Damu', ali od toga dva sa penala, pa će Juve i Galatasaraj u sledećem kolu u Istanbulu najverovatnije odlučivati o drugom putniku u osminu finala. Real je, iako je od 26. minuta igrao bez isključenog Ramosa, slavio protiv Galate pogocima Bejla, Arbeloe i Di Marije, a za goste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je strelac bio Bulut.

Vidal je u 29. minutu iz penala doveo Juve u vođstvo, ali je iskusni Melberg u 56. minutu doneo nadu Kopenhagenu da može da napravi čudo.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Čileanac postiže novi gol sa ’bele tačke’, njegov četvrti na taj način ove sezone u LŠ, čime se izjednačio sa Mesijem.

U 64. minutu Vidal je dao još jedan gol i bilo je jasno da bodovi ostaju u Torinu, a VIdal je postao prvi Čileanac u istoriji koji je upisao het-trik u LŠ.

I pre ovog kola znalo se da će Real skoro sigurno proći dalje, ali to nije opustilo ’kraljevski klub’, koji je poveo golom Bejla u 37. minutu. Tada su Madriđani srušili rekord Barselone jer su dali gol i na 30. uzastopnoj utakmici u LŠ.

Bulut je izjednačio na asistenciju Drogbe, ali je Alvaro Arbeloa golom u 57. minutu krunisao svoju dobru partiju. Dileme u vezi sa pobednikom razrešio je Di Marija u 63. minutu, a na devet minuta do kraja trijumf je potvrdio Isko.

Real je tako postao prvi tim u istoriji LŠ koji je dao četiri ili više golova sa igračem manje.

Grupa B:

Juventus – Kopenhagen 3:1

Vidal 29p, 61p, 64 – Melberg 56

Real Madrid – Galatasaraj 4:1

Bejl 37, Arbeloa 51, Di Marija 63, Isko 81 – Bulut 38

Tabela:

1. Real Madrid 5 4 1 0 18:5 13

2. Juventus 5 1 3 1 9:8 6

3. Galatasaraj 5 1 1 3 7:14 4

4. Kopenhagen 5 1 1 3 4:11 4

Poslednje kolo, 10. decembra:

Galatasaraj – Juventus

Kopenhagen – Real Madrid

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

B: Real prošao, Juventus na putu

Izvor: B92, 27.Nov.2013

Fudbaleri Reala pobedom nad Galatasarajem 4:1 obezbedili su plasman u drugu fazu LŠ, a Juventus je dobio Kopenhagen 3:1 i na putu je da ostvari isto...Čileanac Arturo Vidal postigao je sva tri gola za 'Staru Damu', ali od toga dva sa penala, pa će Juve i Galatasaraj u sledećem kolu u Istanbulu najverovatnije...

Nastavak na B92...

Anćeloti: Nadigrali smo i sa igračem manje Galatu, Juve će sa Realom ići dalje

Izvor: Blic, 27.Nov.2013

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti istakao je nakon pobede nad Galatasarajem od 4:1 da "kraljevski" tim mora da nastavi sa dobrim igrama i u nastavku Lige šampiona, kao i da Juventus bliži prolazu u drugu fazu takmičenja od Galate...Real je od sredine prvog poluvremena igrao sa igračem manje zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.