Amerikanac prvi do zlata u Sočiju

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac prvi do zlata u Sočiju

Amerikanac Sejdž Kocenburg osvajač je prve zlatne medalje na Igrama u Sočiju, pošto je došao do najsjajnijeg odličja u snouborderskoj disciplini sloupstajl.

Ta disciplina prvi put je uvrštena u program Zimskih olimpijskih igara, pa se Kocenburgovo zlato može nazvati istorijskim.

Kocenburg je titulu olimpijskog šampiona poneo rezultatom 93.50. Drugo mesto pripalo je Norvežaninu Staleu Sandbeku, koji je ostvario rezultat 91.75, dok je treće mesto sa skorom od 88.75 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena zauzeo Kanađanin Mark Mekmoris.

Prvi favorit za osvajanje zlata u Sočiju bio je Mekmoris, ali se odnos snaga promenio kada je polomio rebro na “X-Games” u januaru. Međutim, Kanađanin je uprkos povredi ostvario sjajan rezultat u Sočiju osvajanjem bronze.

O sloupstajlu se puno pričalo prethodnih dana, pošto je olimpijski šampion u halfpajpu Šon Vajt odlučio da se ne takmiči u njoj. Vajt je kao razlog za takvu odluku istakao da je staza previše opasna i da želi da izbegne moguću povredu, koje su viđene tokom treninga.

Posle Vajtovog povlačenja, nade Sjedinjenih Država polagane su u Kocenburga, Časa Galdemonda i Rajana Stasela, ali se samo novi olimpijski šampion plasirao u finale.

Zaista želim medalju, kao i svi ostali. Ali, moj stav je da se spustim i ako se prizemljim to će biti super, ako ne, znaću da je trebalo da budem bolji. To je jednostavno moj stil”, istakao je Kocenburg pre finala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZOI: Evo ga prvi osvajač zlata u Sočiju!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2014

Američki snouborder Sejdž Kocenburg osvojio prvu zlatnu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Pogledajte..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.