ALPSKO SKIJANJE: Marija noći na prvom mestu

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Mar.2011, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALPSKO SKIJANJE: Marija noći na prvom mestu

Fortuna joj ipak nije okrenula leđa. Posle loših trka u Špindleruvom Mlinu i na startu finala 45. Svetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdu, zahvaljujući kojima je izgubila vodeću poziciju, sreća je konačno pogledala Mariju Riš. Četvrtim mestom u poslednjem slalomu sezone, Nemica je preuzela vodeću poziciju u generalnom plasmanu 45. Svetskog kupa, što će joj po svoj prilici biti dovoljno da stigne do prvog najvećeg Kristalnog globusa u karijeri.
Što se tiče, poslednjeg, devetog slaloma u 45. Svetskom kupu alpskih skijašica, onaje održan na ivici regularnosti. Visoka temperatura vazhuda i kiša, koja je padala prethodnih dana primorala je organizatore da otkažu trku veleslaloma kod muškaraca. Uprkos nekoliko odlaganja, slalomska trka je ipak započela i uz velike poteškoće uspešno završena.
Po mekamoj podlozi, na kojoj ostaje trag posle svakog prolaska skijašica, do prve pobede u slalomu, druge u sezoni, ukupno 11. u karijeri stigla je Slovenka Tina Maze, potvrđujući da je na kraju sezone u odličnoj formi. Treća posle prve vožnje, Slovenka je u drugoj, voženoj nekoliko minuta po okončanju prve na istoj postavci, još jednom otplesala od starta do cilja i zasluženo stigla do pobede. Iako je posle prve vožnje ubedljivo vodila, uslovi na stazi, kao i dve greške uticale su da pobednica Svetskog kupa u slalomu Austrijanka Marlis Šild na kraju zauzme drugo mesto. Ipak ovaj rezultat nije pokvario odličan utisak, koji je ove sezone ostavila „kraljica slaloma“. Sa pola sekunde zaostatka u odnosu na Šild, u finišu sezone odlična Veronika Zuzulova iz Slovačke na kraju je zauzela treće emsto..
Obzirom da je pitanje pobednika discipline odavno rešeno, mnogo interesantnija je bila borba između Marije Riš i Lindzi Von. Očajna vožnja Nemice i četvrto mesto Amerikanke u spustu, donelo je smenu na...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKIJANJE: "Mrtva trka" Riš i Von

Izvor: Mondo, 18.Mar.2011

Marija Riš pretekla Lindzi Von na vrhu u generalnom plasmanu posle slaloma u Lencerhajdeu. Odluka o pobednici u subotu.

Nastavak na Mondo...

Maze za kraj sezone

Izvor: RTS, 18.Mar.2011

Slovenačka skijašica Tina Maze pobednica je slaloma poslednjeg slaloma ove sezone u Svetskom kupu, koji je vožen danas u švajcarskom zimskom centru Lencerhajdeu. Marliz Šilds prva u generalnom plasmanu slaloma...Maze je pobedničku vožnjju završila u vremenu jedan minut, 29 sekundi i 33 stotinke....

Nastavak na RTS...

Marija Riš osvojila Svetski kup!

Izvor: B92, 19.Mar.2011, 09:40

Nemačka skijašica Marija Riš osvojila je veliki Kristalni globus pošto je poslednja trka sezone, subotnji veleslalom, u švajcarskom Lencerhajdeu otkazana...Rišova je na putu do prve ukupne pobede u Svetskom kupu u karijeri trijumfovala sa samo tri boda više od Amerikanke Lindzi Von...Nemica je...

Nastavak na B92...

SKIJANJE: Marija dobila Lindzi bez borbe!

Izvor: Mondo, 19.Mar.2011

Zbog lošeg vremena otkazana je poslednja trka sezone u Svetskom kupu, pa je tako na žalost navijača izostao novi dvoboj Marije Riš i Lindzi Von. Nemica na kraju bila bolja za tri boda!

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.