ACB - Veoma zapažene role srpskih košarkaša (foto)

Izvor: Sportske.net, 30.Nov.2015, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ACB - Veoma zapažene role srpskih košarkaša (foto)

Paunić i Stević nisu mogli sami protiv Barse, Nedović i Marković odlični u ubedljivoj pobedi Unihake, Musli vodio Manresu do novog trijumfa, Lučićeva Valensija i dalje naporažena...

Kompletirano je 8. kolo u španskoj Endesa ligi.

Real se oporavio od poraza u beogradskom 'Pioniru' i na krilima zvezdaša Luke Dončića u Bilbau stigao do sedme prvenstvene pobede. Dejan Todorović se nije upisao kod domaćina. Bila je to 200. prvenstvena pobeda trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 'Los Blankosa' Pabla Lasa  a opširnije o ovm meču možete se informisati na ovom linku.

Dejan Musli je nastavio sa fantastičnim partijama. Srpski centar je bio junak pobede Manrese na gostovanju na Tenerifama (65:71), imao je dabl-dabl učinak od 15 poena i 10 skokova, imao indeks korisnosti 32 i nedostajao mu je samo jedan indeksni poen da bude MVP 7. kola.

Valensija je nastavila da teroriše sve pred sobom, danas je uzete mera Gran Kanariji koja je ispraćena kući ubedljvim porazom - 96:61. Vladimir Lučić sasvim solidan u pobedničkom taboru, 10 poena i po 2 skoka i asistencije za 11 i po minuta u igri. Valensija je na 8/0, videćemo dokle će trajati ova impresivna serija.

Unikaha se polako budi i u domaćem šampionatu nakon nešto slabijeg starta, danas je u Malagi unakažen Estudijantes sa čak 30 poena razlike - 89:59.

Nemanja Nedović je uhvatio ritam, bio najefikansiji igrač utakmice sa 15 postignutih poena za 20 minuta provedenih u igri, uz to je imao tri asistencije i dve blokade. Stefan Marković je postigao 13 poena i imao po dva skoka i asistencije, oba naša reprezentativca su pogodila po tri trojke. Kod deklasiranih 'Studenata' Stefan Birčević 6 poena i 7 skokova, promašio je sve tri trojke koje je šutnuo.

Fuenlabrada je pružila dostojan otpor Barseloni u 'Blaugrani', možda je mogla i do pobede da je bilo još jednog raspoloženog igrača osim svojice Srba. Ovako su Katalonci slavili svoju sedmu pobedu rezultatom 76:65, Ivan Paunić je sa 16 poena bio najefikasniji u oba tima, Oliver Stević je postigao koš manje i imao 6 skokova. Kod Barse najbolji trio Doelman (15 pts), Tomić (12 pts) i Satoranski (11 pts).

Sevilja je trijumfovala na gostovanju u San Sebastijanu kod Gipuzkoe koja još uvek nije osetila slast pobede rezultatom 76:68. U pobedničkom satavu Nenad Miljenović je postigao 8 poena, imao 3 skoka i jednu asistenciju.

Bivši košarkaš Partizana i Zvezde Luka Bogdanović je odigrao ispod svog nivoa u porazu Andore u Mursiji (76:72) postigavši samo 5 poena.

Ni Stevan Jelovac nije imao svoj dan. Saragosa je ostala na samo jednoj pobdi u sezoni pošto je doživela katastrofu pred svojim navijačima od Laboral Kuće (66:90), a srpski centar je imao skorman učinak od 7 poena i 5 skokova. Kvartet Baska - Šengelija, Adams, Burusis, Kozer je bio nemilosrdan i postigao više koševa od celog domaćeg sasatva.

SInoć je na premijeri Obradorio savladao Hunevtud u Komposteli sa 83:79 i to je bila jedina utakmica na kojoj na parketu nije bilo srpskih košarkaša.

Rezultati 7. kola:

Así ha sido la Jornada 8 de la #LigaEndesa. pic.twitter.com/c7InHTI0gj

— Liga Endesa (@ACBCOM) November 29, 2015

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.