Izvor: HotSport.rs, 19.Apr.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezdi sve i finale i Evroliga, Amerikanci vodili crveno-bele do treće pobede

Košarkaši Crvene zvezde će i naredne sezone igrati u Evroligi pošto su u polifinalnoj seriji ABA lige sa 3:1 savladali Partizan nakon trijumfa u četvrtom meču od 81:73 (22:24, 16:12, 26:22, 15:17).

Crno-beli su daleko bolje otvorili meč, stekli čak 10 poena viška u prvoj deonici, ali nisu uspeli tu prednost da sačuvaju pa je Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << do kraja te četvrtine smanjila na samo -2. Kada su crveno-beli krajem drugog perioda poveli tu prednost do kraja nisu ispuštali, a ona je maksimalno išla do +9 u nekoliko navrata.
Do ključne prednosti tim Dejana Radonjića doveo je Markus Vilijams, koji se samo nadovezao na dobru partiju svojih saigrača, pa je krajem treće i početkom četvrte deonice vezao čak 17 uzastopnih poena.
Partizanu nije mnogo pomogao ni bolji učinak u skoku (34/20) pošto je Crvena zvezda mnogo bolje šutirala kako za dva tako i za tri poena (10/21 za tri, Kalinić i Dženkins po 3/4).
Najefikasniji sa po 19 poena bili su Vilijams i Dženkins, a sledili su ih Marjanović sa 12, Kalinić sa 11 i Mitrović sa 10 poena. Kod Partizana, čiji najvažniji igrači su brzo ušli u problem sa ličnim greškama dvocifreni su bili Edo Murić sa 25 i Nikola Milutinov sa 13 poena.
Crvena zvezda će u finalu koje počinje u subotu igrati sa boljim iz duela Budućnosti i Cedevite, a u toj seriji rezultat posle četiri meča je 2:2.

hotsport.rs

The post ABA: Zvezdi sve i finale i Evroliga, Amerikanci vodili crveno-bele do treće pobede appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda i dogodine u Evroligi! Kalinić i Dženkins smirili Partizanov nalet, Vilijams zadao fatalni udarac crno-belima (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2015

Fenomenalni Amerikanac sa 17 vezanih poena u poslednjoj deonici presudio pitanje pobednika u četvrtom meču - 73:81..Košarkaši Crvene zvezde i treću uzastopnu godinu igraće u Evroligi! Izabranici Dejana Radonjića savladali su Partizan u četvrtoj polufinalnoj utakmici ABA ligi i sa 3:1 u seriji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Šta su rekli u taboru Zvezde posle velike pobede?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2015

U crveno-belom taboru slavlje. Posle 21 godinu, Zvezda je izbacila Partizan u seriji. Trener Dejan Radonjić pribrano je sumirao utiske posle trijumfa u četvrtom meču...- Čestitke igračima, ljudima u klubu, navijačima.. Znali smo da će Partizan da pokuša da uzme stvar u svoje ruke. Napravili su...

Nastavak na Vesti-online.com...

NBA (plej-of): Klipersi poveli protiv Sparsa, Klivlend siguran (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2015, 08:37

U prvim mečevima osminefinala NBA lige pobede su zabeležili Los Anđeles Klipersi, Memfis, Klivlend i Atlanta.. . U derbiju večeri Klipersi su održali čas košarke šampionima 107:92. Tim iz grada “anđela” demolirao je Sparse u prvoj četvrtini 30:18, a potpuno ih je dotukao u trećem periodu...

Nastavak na HotSport.rs...

Amerikanci odveli Zvezdu u Evroligu!

Izvor: Prva.rs, 20.Apr.2015

 . Crveno-beli su loše počeli meč, gubili su deset razlike u prvom periodu, ali su zahvaljujući mnogo boljem šutu preokrenuli do poluvremena i u nastavku održavali vođstvo.. Junaci Zvezdine pobede bila su dvojica Amerikanaca, Čarls Dženskins je blistao u prvom, a Markus Vilijams u drugom poluvremenu,...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.