ABA: Prvi derbi, ko će pobediti?

Izvor: B92, 18.Nov.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Prvi derbi, ko će pobediti?

Košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom u ponedeljak od 20.30h igraju prvi ovosezonski 'večiti derbi' u okviru osmog kola regionalne ABA lige.

Zvezda je u odličnoj formi, vezala je tri pobede (Laboral Kuča, Cedevita, Lijetuvos Ritas) i nema velikih kadrovskih problema. Sa druge strane, crno-beli su u petak izgubili od CSKA sa 42 poena razlika, a izgubili su i Lea Vestermana, koji će odsustvovati duži period zbog povrede kolena.

Osim njega, probleme sa povredama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imali su Musli i Tarens Kinzi, ali oni će biti spremni za okršaj sa Zvezdom.

Kapiteni Dragan Milosavljević i Marko Simonović pozvali su pristalice oba kluba na fer i korektno navijanje, kako bi utakmica protekla bez incidenata.

"To je najbolji način da se bodri svoj tim", istakao je Milosavljević, dok je Simonović poručio da je derbi "praznik u kojem se uživa" i da u sportskoj atmosferi "pobedi bolji".

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde istrčaće na parket dvorane Pionir u majicama s natpisom "Peta lična huliganima".

Trener Duško Vujošević istakao je da će to biti duel Davida i Golijata, odnosno da je Zvezda veliki favorit.

Sa druge strane, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da Partizan ima dosta kvalitetnik igrača i da izostanak Vestermana neće toliko uticati na igru crno-belih.

ABA liga, 8. kolo:

Zadar – MZT 72:70

Igokea – Solnok 72:58

Budućnost – Olimpija 76:78 (utakmica nije još registrovana)

Krka – Cibona 66:77

Cedevita – Radnički 79:71

Mega Vizura – Široki 82:73

ponedeljak:

PartizanCrvena zvezda (20.30h)

Tabela: Cedevita 6-2, Partizan 6-1, Cibona 5-3, Igokea 5-3, Crvena zvezda 5-2, Budućnost 5-2, Mega Vizura 4-4, MZT 3-5, Radnički 3-5, Krka 3-5, Zadar 3-5, Solnok 3-5, Široki 2-6, Olimpija 1-6.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Prvi derbi, ko će pobediti?

Izvor: B92, 18.Nov.2013

Košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom u ponedeljak od 20.30h igraju prvi ovosezonski 'večiti derbi' u okviru osmog kola regionalne ABA lige...Zvezda je u odličnoj formi, vezala je tri pobede (Laboral Kuča, Cedevita, Lijetuvos Ritas) i nema velikih kadrovskih problema. Sa druge strane,...

Nastavak na B92...

Evroligaški "večiti derbi" u Pioniru

Izvor: RTS, 18.Nov.2013

Partizan - Crvena zvezda 21:13 (prva četvrtina). Prvi ovosezonski košarkaški "večiti derbi" igra se u beogradskom Pioniru. Domaćin Partizan NIS u meč ulazi posle teškog poraza u Moskvi i sa kadrovskim problemima, dok Crvena zvezda Telekom utakmicu čeka u dobrom raspoloženju nakon tri trijumfa...

Nastavak na RTS...

ABA: Zvezda dobila dramatičan derbi

Izvor: B92, 18.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan posle produžetka sa 86:83, u prvom ovosezonskom 'večitom derbiju' i 8. kolu ABA lige...Veoma dramatičan duel u Pioniru odlučen je u samom finišu produžetka, a presudio je odličan šut crveno-belih u dodatnih pet minuta...Partizan je kranuo odlično,...

Nastavak na B92...

Milosavljević: Mogli smo lako i da dobijemo

Izvor: Sportal.rs, 18.Nov.2013

Kapiten Partizana NIS Dragan Milosavljević bio je jedan od najboljih igrača domaćina u derbiju. Crno-beli nisu, međutim, imali snage da savladaju gradskog rivala Crvenu Zvezdu Telekom- Igrali smo dobro s obzirom na probleme koje smo imali.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.