ABA - Olimpija protiv Metalca prekinula seriju poraza

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Olimpija protiv Metalca prekinula seriju poraza

U prvoj subotnjoj utakmici 12. kola ABA lige, ekipa valjevskog Metalca poražena je na gostovanju u Ljubljani.

Posle četiri uzastopna poraza u ABA ligi, ekipa Olimpije večeras je uspela da tu seriju prekine pobedom nad valjevskim Metalcem, rezultatom 76-62.

Ovakav epilog mogao se naslutiti već posle prve četvrtine, koju je domaći tim dobio rezultatom 21-9. U nastavku meča, Valjevci su pokušavali da naprave preokret, ali u tome nisu uspeli. Olimpija je do >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kraja zadržala prednost i tako stigne do pete pobede u ovom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Rupnik sa 17 poena, a pratili su ga Sava Lešić i Lapornik sa po 13. Lešić je bio i najbolji skakač u svom timu sa osam skokova.

Ekipu Metalca predvodio je tandem Bakić-Gabrić, koji su meč završili sa po 17 postignutih poena.

Metalcu je ovo osmi poraz od početka sezone, a večeras od 19 časova gledaćemo još jedan srpsko-slovenački duel - sastaju se Mega Leks i Krka.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ABA: Olimpija dobila Metalac u Ljubljani

Izvor: B92, 28.Nov.2015

Košarkaši Olimpije pobedili su na svom terenu u Ljubljani Metalac u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili peti trijumf u regionalnom takmičenju...Slovenci su odlučujuću prednost stekli u prvoj četvrtini koju su kasnije održavali, i na kraju slavili sa 76:62 (21:9, 17:19, 17:18, 21:16)...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.