Izvor: HotSport.rs, 15.Jan.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Bilo je dosta, ova uzbudljiva završnica nije pripala Partizanu (VIDEO) (FOTO)

Crno-beli su oraženi u Ljubljani, rezultatom 74:68 je slavila Olimpija.
Domaći tim je znatno bolje otpočeo ovaj duel 18. kola regionalnog takmičenja. Slovenačka ekipa je ubacila 24 poena u prvog kvartalu što momci Aleksandra Džikića nisu mogli u potpunosti da isprate pa je već u finišu tog dela razlika bila na pragu dvocifrenog broja.
(Izvor: YouTube/ABA >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << liga j.t.d.) Tempo “zmajčeka” je opao, pa su crno-beli u nastavku, do poluvremena, “krckali” vodstvo domaćina koje je na pauzi bilo svega pet poena. Do preokreta je došlo u trećem periodu igre. Greške u napadu Olimpije i odlična odbrana Partizana je dovela do totalne promene na parketu. Beograđani su stigli Olimpiju, ubrzo poveli i došli čak i do dvocifrene prednosti.
Check out the photos from the game between @union_olimpija and @PartizanBC at: https://t.co/zbNAISws19 #ABALiga #OLIPAR pic.twitter.com/wIKWUXzMLy
— ABA Liga (@ABA_League) January 15, 2017
Tada se očekivalo da će gostujući tabor uspeti da privede mirno meč kraju, ali kakva bi to bila utakmica Partizana bez uzbudljivog finiša. Slovenci su na tri minuta do kraja opet imali prednost, Partizan je uspeo da ponovo preokrene ali je to trajalo samo do poslednjeg minuta igre kada je poenima Džefersona Olimpija imala plus jedan, a potom i prednost od četiri poena zahvaljujući istom igraču – 69:65.
PUCAJU OBRUČI: Vrabac nastavio da ’leti’, ovaj put uz faul (VIDEO)
Usledila je penal završnica, ali je ta iskušenja Olimpija uspešno izdržala. Crno-beli nisu uspeli da se vrate, te su nakon osam vezanih pobeda u ABA ligi, pretrpeli poraz.
Najviše poena u redovima pobednika je imao Džeferson, 20, Oliver je dodao 18, dok je Janković upisao 12. Što se Partizana tiče, Adin Vrabac je postigao 17, Birčević 13, a Andrić 12 poena.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo
 ABA j.t.d. liga, 18. kolo
Petak:
MZT Skoplje – Zadar 92:65
Subota:
Budućnost – Igokea 75:60
Karpoš – Cibona 76:70
Nedelja:
Cedevita – Mega Leks 89:85
Crvena zvezda – Krka 79:62
Olimpija – Partizan 74:68
21.00 FMP Železnik – Mornar


Olimpija – Partizan 74:68
18. kolo ABA j.t.d. lige
dvorana ‘Tivoli’
OLIMPIJA: Barbarič 5, Oliver 18, Mulalić 6, Milošević 1, Janković 12, Džeferson 20, Jurček 1, Hrovat 11.
PARTIZAN: Vrabac 17, Veličković 7, Birčević 13, Koprivica 4, Andrić 12, Hečer 8, Pot 2, Karahodžić 2, Luković 3.



The post ABA LIGA: Bilo je dosta, ova uzbudljiva završnica nije pripala Partizanu (VIDEO) (FOTO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA - Kraj serije, Džeferson srušio Partizan, Olimpija slavila!

Izvor: Sportske.net, 15.Jan.2017

Košarkaši Partizana poraženi su u hali "Tivoli" u okviru 18. kola Jadranske lige...Izabranici Aleksandra Džikića poraženi su na gostovanju ekipi Union Olimpije rezultatom 74-68...Od starta je na snazi bila rezultatska klackalica, a od osmog minuta prvog kvartala krenula je mini-serija Olimpije...Domaćin...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.