Sirija: Napad ID, 18 Kurda ubijeno

Izvor: B92, 30.Jul.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Napad ID, 18 Kurda ubijeno

Najmanje 18 kurdskih boraca i islamista ubijeno je u iznenadnom napadu Islamske države na severu Sirije, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

"Pripadnici Islamske države napali su jednu školu gde su se nalazili kurdski borci u mestu Sarin. Najpre se jedan džihadista digao u vazdih, posle čega su usledili drugi samoubilački napadi na istom mestu", navela je opservatorija.

Prema navodima te organizacije, poginulo je osam napadača i deset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kurda.

Kurdske snage preuzele su u ponedeljak kontrolu mesta Sarin posle tri nedelje borbe. To mesto se nalazi blizu autoputa koji su koristili džihadisti za transfer oružja iz provincije Alep do Rake, koja se smatra njihovim sedištem u Siriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirija: Iznenadni napad islamista, najmanje 18 mrtvih

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2015

Najmanje 18 kurdskih boraca i islamista ubijeno je u iznenadnom napadu Islamske države na severu Sirije, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava..."Pripadnici Islamske države napali su jednu školu gde su se nalazili kurdski borci u mestu Sarin...Najpre se jedan džihadista digao u vazdih,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.