Avganistan: Ubijeno 20 pripadnika ID

Izvor: Akter, 30.Jul.2015, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Ubijeno 20 pripadnika ID

U dva napada bespilotnim letelicama na istoku Avganistana ubijeno je 20 ekstremista povezanih sa terorističkom organizacijom Islamska država

Napadi su izvedeni kasno sinoć u provinciji Nangarhar, blizu granice s Pakistanom, izjavio je portparol provincijskih vlasti Ahmed Zia Abdulzai.

Prema njegovim rečima, u napadima nije bilo civilnih žrtava.

Predstavnici američke vojske u Avganistanu potvrdili su informacije o napadu "na pojedince koji su pretili vojsci".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
U Nangarharu je prethodnih meseci bilo žestokih sukoba između ekstremista za koje se veruje da su iz redova talibana i Islamske države, a koji se bore za kontrolu nad trgovačkim rutama.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu dronovima ubijeno 20 džihadista

Izvor: B92, 30.Jul.2015

U dva odvojena napada bespilotnim letelicama na istoku Avganistana ubijeno je 20 militanata povezanih sa džihadističkom grupom Islamska država...Portparol guvernera avganistanske provincije Nangarhar Ahmad Zia Abdulzai naveo je da su oba napada izvršena kasno sinoć u okrugu Haska Mina, blizu pakistanske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.