U napadu dronovima ubijeno 20 džihadista

Izvor: B92, 30.Jul.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu dronovima ubijeno 20 džihadista

U dva odvojena napada bespilotnim letelicama na istoku Avganistana ubijeno je 20 militanata povezanih sa džihadističkom grupom Islamska država.

Portparol guvernera avganistanske provincije Nangarhar Ahmad Zia Abdulzai naveo je da su oba napada izvršena kasno sinoć u okrugu Haska Mina, blizu pakistanske granice, prenela je agencija AP.

Abdulzai tvrdi da, osim 20 džihadista, u napadima nije poginuo niti je povređen nijedan civil.

U provinciji Nangarhar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se poslednjih meseci odvijaju žestoke borbe između talibana i pripadnika Islamske države, koji se bore za kontrolu trgovinskih puteva.

Misija američke vojske u Avganistanu je u saopštenju za štampu potvrdila da je u Nangarharu došlo do "kinetičkog udara uperenog protiv pojedinaca koji su pretili silom".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U napadima dronom u Avganistanu ubijeno 20 džihadista

Izvor: Blic, 30.Jul.2015

U dva odvojena napada bespilotnim letelicama na istoku Avganistana danas je ubijeno 20 militanata povezanih sa džihadističkom grupom Islamska država, izjavio je portparol guvernera avganistanske provincije Nangarhar...Oba napada izvršena su kasno sinoć u okrugu Haska Mina, blizu pakistanske granice...Zvanično...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.