PUTINOVA OSVETA Ubijen pobunjenički general čije su trupe ubile ruskog pilota i marinca

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOVA OSVETA Ubijen pobunjenički general čije su trupe ubile ruskog pilota i marinca

U bombardovanju ruskih i sirijskih snaga u Latakiji ubijen je islamistički general Rašid Bakdaš, koji je komandovao pobunjeničkim trupama koje su učestvovale u rušenju ruskog aviona SU-24.

Sirijski pobunjenici su potvrdili smrt Bakdaša, nakon žestokih ruskih vazdušnih napada u Siriji.

Sirijski portal Waha Report objavio je prvi vest, a kasnije su to potvrdili islamistički sajtovi.

Bakdaš, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brigadni general koji je početkom građanskog rata u Siriji prebegao iz regularne vojske u Slobodnu sirijsku armiju, komandovao je trupama koje su na zverski način ubile pilota Sergeja Rumjanceva dok se spuštao padobranom posle katapultiranja iz pogođenog avional.

Potom su pobunjenici uništili i ruski helikopter MI-8 koji se, tokom spasilačke misije u potrazi za pilotima "suhoja", prinudno spustio na zemlju. Letelica je pogođena protivtenkovskom raketom NATO proizvodnje, a poginuo je ruski marinac Aleksandr Pozinič.

Rusija je danas saopštila da su njene snage "zbrisale" sirijske pobunjeničke grupe koje operišu u oblasti gde je oboren ruski avion Suhoj-24, posle čega su usledili snažni vazdušni udari.

"Čim je naš pilot bio na sigurnom, ruski bombarderi i artiljerija sirijskih vladinih snaga izveli su obimne udare u naznačenoj oblasti", izjavio je ruskim agencijama vojni zvaničnik Igor Konašenkov.

#Syria #Latakia Militant ACTIVIST: A #FSA Brigadier General "Rashid Bakdash" killed by #SAA #NDF Today! pic.twitter.com/PN04IIhCXC

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UBIJEN VOĐA DŽIHADISTA: Putinova avijacija usmrtila generala (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 27.Nov.2015

U odmazdi ruskih i sirijskih snaga u Latakiji je ubijen islamistički general koji je s Turskom koordinirao obaranje ruskog aviona “Su-24″...Danas je i službeno potvrđeno da je brigadni general Rašid Bakdaš, koji je početkom sirijskog sukoba dezertirao iz Sirijske Arapske Vojske i pridružio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.