Avion sa telom ubijenog pilota poleteo iz Ankare za Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion sa telom ubijenog pilota poleteo iz Ankare za Rusiju

Turska je danas u Rusiju uputila avion sa telom pilota koji je ubijen kada su turske vazduhoplovne snage prošle nedelje oborile ruski vojni avion zbog toga što je, kako navode, povredio vazdušni prostor Turske na granici sa Sirijom, javili su turski mediji.

Avion sa telom Olega Peškova je, krenuvši na specijalni let, napustio aerodrom u Ankari i uputio se ka Rusiji, prenela je turska drzavna agencija Anadolija, ne iznoseći više detalja.

Njegovo telo je proteklog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vikenda prebačeno iz Sirije u južnu Tursku, a potom avionom u Ankaru, navodi AFP.

U incidentu koji se dogodio 24. novembra, dva pilota koja su se nalazila u ruskom avionu Su-24, nakon što su letelicu oborili turski lovci F-16, katapultirala su se i spustila padobranom na zemlju na sirijskoj strani granice.

Peškov je ubijen u još nerazjašnjenim okolnostima, dok je drugi pilot Konstantin Murahtin, spasen nepovređen i dao je izjavu za ruske medije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska uputila u Rusiju avion sa telom ubijenog pilota

Izvor: Blic, 30.Nov.2015

Turska vlada je danas u Rusiju uputila avion sa telom pilota koji je ubijen kada su turske vazduhoplovne snage prošle nedelje oborile ruski vojni avion zbog toga što je, kako navode, povredio vazdušni prostor Turske na granici sa Sirijom...Avion sa telom Olega Peškova je, krenuvši na specijalni...

Nastavak na Blic...

Stejt department: Ruski avion povredio turski vazdušni prostor

Izvor: Blic, 30.Nov.2015

Evidencija Sjedinjenih Američkih Država i Turske pokazuje da je ruski vojni avion povredio truski vazdušni prostor, ali sada je važno da Moskva i Ankara rade na smirivanju situacije, saopštio je danas američki Stejt department...Portparolka Stejt departmenta Elizabet Trudo izjavila je na brifingu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.