Kamenovan autobus sa fudbalerima Srbije u Tirani

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovan autobus sa fudbalerima Srbije u Tirani

TIRANA - Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je danas u Tirani, potvrdio je Tanjugu potpredsednik nacionalnog saveza (FŠ) Savo Milošević.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela, gdje će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, mjesto odigravanja kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Na autobusu sa fudbalerima Srbije razbijeno je staklo, svi igrači bili su šokirani huliganskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ispadom, a prema Miloševićevim rečima niko nije povređen.

U pratnji policije reprezentativci Srbije bezbjedno su stigli u hotel.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se sutra u Elbasanu od 20.45 sati.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je večeras ambasadoru Albanije Iljiru Bočki protestnu notu povodom teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije u Tirani.

Kako je navedeno u saopštenju, u MSP Srbije je večeras hitno pozvan Bočka kako bi mu bila uručena protrstna nota.

Uprkos činjenici da je riječ o utakmici visokog rizika, ovaj incident svjedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice, navedeno je u saopštenju.

"Republika Srbija očekuje i zahtjeva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbjedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice", ističe se u saopštenju.

Srbija, takođe, očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni.

Više kamenica pogodilo je večeras autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije, ali niko nije povrijeđen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kamenovan autobus sa fudbalerima Srbije u Tirani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2015

Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je večeras u Tirani, potvrdio je Tanjugu potpredsednik nacionalnog saveza (FSS) Savo Milošević...Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, mesto odigravanja kvalifikacione...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.