Verdasko izbacio nervoznog Nadala!

Izvor: B92, 29.Mar.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verdasko izbacio nervoznog Nadala!

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u osminu finala Mastersa u Majamiju pošto je savladao zemljaka Rafaela Nadala sa 6:4, 2:6, 6:3.

Uskoro opširnije...

Pobednik će u osmini finala igrati sa boljim iz meča Monako - Garsija-Lopes.

U prvih šest gemova nije bilo uzbuđenja, pošto su obojica sigurno osvajali gemove na svoj servis. Onda je u sedmom gemu Verdasko spasao brejk loptu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bismo do kraja seta gledali igru sa mnogo grešaka u kojoj je na kraju Fernando bio pobednik.

Nadal je prvo poklonio brejk rivalu neiznuđenom greškom, a zatim i duplom servis greškom za 5:3, da bi Verdasko uzvratio uslugu u narednom gemu, uz tri velike greške forhendom.

Činilo se da će se Rafa vratiti potpuno u set – poveo je sa 30:0, ali je onda dve ne naročito teške loptice poslao u mrežu. Usledio je dobar napad Verdaska po paraleli za set loptu, a onda je usledila nova Nadalova greška – 6:4.

Na početku drugog seta obojica tenisera su osvajali svoje servise, ali je Nadal već u prvom gemu imao tri brejk lopte. Do 2:2 vođena je izjednačena borba, da bi se Nadal potom probudio.

Treći teniser sveta je odlično servirao, a takođe je pritiskao Verdaska, što mu je omogućilo da osvoji naredna četiri gema i tako osvoji drugi set. Najveći otpor sunarodnik mu je pružio u sedmom gemu, baš na svom servisu, ali mu Nadal tada nije ni dao šansu da se vrati u set.

Nadal je na početku odlučujućeg seta imao dve brejk lopte, ali je Verdasko posle velikog preokreta uspeo da se odbrani i povede 1:0. Treći reket sveta je uzvratio sigurnim servis gemom, da bi Verdasko potom započeo svoj niz.

Odlično je servirao, a potom došao do brejka u trećem gemu za 3:1, koji je vrlo lako i potvrdio. Nadal je prekinuo njegov niz u šestom gemu, ali je Verdasko nastavio sa sjajnim servisima koji su ga brzo doveli na gem od trijumfa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.