Nadalov kraj!

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadalov kraj!

Španac poražen od Fonjinija i postavio nekoliko crnih rekorda.

Nadal je vodio sa 2:0, prvi put u karijeri je u toj situaciji izgubio meč. Na kraju 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 za Fabija Fonjinija. Do sada je 151 meč u ovoj situaciji Španaca posle 2:0 rešio u svoju korist.

Za Nadala ovo je crna godina, prvi put posle decenije će ostati bez Gren Slema u sezoni, nije osvojio ni Frenč open, pa se sada postavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pitanje da li je ovo kraj za Španca.

Italijan je prvi put u 17 pokušaja na betonu, bilo u Australiji, bilo u Njujorku savladao jednog rivala iz top 10. Igrao je sjajno u poslednja tri seta, Nadal mu je odao priznanje, mada nije lako izgubiti od čoveka sa kojim je u lošim odnosima.

Sećate se verovatno finala u Hamburgu i rasprave koju su imali jer je Italijan optužio Španca da namerno odugovlači, da nije spreman nikada za servis i da mu ruši koncentraciju.

Nadal je tada slavio, ovo je sada Fonjinijeva osveta. Italijan je ove godine izgubio finale u Hamburgu od Španca, ali ga je tukao u "gostima" u Barseloni, kao i na turniru u Riju.

Inače, Italijan je veliki prijatelj Novaka Đokovića, jedan od najbližih u svetu tenisa i to prijateljstvo, kako je Novak rekao na Australijan openu prošle godine, traje već deceniju, od njegovih početaka u svetu profesionalnog tenisa.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.