Pajtić: Ujedinjavanje Evrope civilizacijski proces

Izvor: Blic, 12.Mar.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Ujedinjavanje Evrope civilizacijski proces

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u današnjem razgovoru sa stranim studentima, da su evropske integracije i ujedinjavanje Evrope jedan od najvažnijih političkih i civilizacijskih procesa i postignuća, proistekao iz plemenite vizije zajedničke budućnosti.

Pajtić se susreo sa članovima Udruženja studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta "ESTIEM", koji su gosti Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i učesnici projekta "3D Vojvodina", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se održava do 16. marta, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Vojvodina je pravo mesto za takve susrete jer je, sa 25 nacionalnosti koje u njoj žive, "prava Evropa u malom, otvorena, multikulturalna zajednica i tolerantno okruženje", istakao je Pajtić.

On je napomenuo da je ta pokrajina, sa dva miliona stanovnika, ekonomski najrazvijeniji deo zemlje u kojoj je ostvareno 45 procenata stranih ulaganja i čiji izvoz čini 40 procenata ukupnog izvoza Srbije. Posebno je važno da niko od 130 investitora do sada nije otišao iz Vojvodine, istakao je Pajtić i napomenuo da je pokrajini nedavno uručeno priznanje kao jednoj od najpovoljnijih regija za investiranje, u konkurenciji 110 regija osvojila je četvrto mesto.

Predsedniku Vlade Vojvodine gosti su postavili mnoga pitanja o pravima nacionalnih zajednica, ekonomskoj sadašnjosti i budućnosti pokrajine, kao i o evropskim integracijama i saradnji sa evropskim institucijama.

Studenti iz zemalja Evrope i sveta, Holandije, Poljske, Nemačke, Norveške, Španije, Švajcarske, Gane, Rusije, Turske, u okviru rada na projektu "3D Vojvodina", pre susreta sa Pajtićem razgledali su zdanja Skupštine i Vlade Vojvodine.

Povezane vesti: Odbori rumunskog parlamenta podržali SSP Srbije i EU Kameron: Ako Srbija nastavi ovako, uskoro i pregovori Besplatna obuka za pisanje i upravljanje EU projektima Kacin: U Srbiji, Rusija više nije alternativa Evropskoj uniji Svetski mediji: Preokret u odnosu prema Srbiji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vojvodina, Evropa u malom

Izvor: RTS, 12.Mar.2012

Ujedinjavanje Evrope jedno od najvažnijih civilizacijskih postignuća, rekao predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić u razgovoru sa stranim studentima u Novom Sadu. Sa 25 nacionalnosti koje u njoj žive, Vojvodina je prava Evropa u malom, multikulturalna zajednica i tolerantno okruženje, ističe Pajtić...Predsednik...

Nastavak na RTS...

Kompanija Prozone - podrška studentima pri zapošljavanju

Izvor: PRObjave.com, 12.Mar.2012

IT Week se održava po prvi put od 12. do 15. marta u organizaciji lokalne AIESEC kancelarije sa ciljem unapređenje sektora informacionih tehnologija u Novom Sadu i stvaranje svesti kod studenata o neophodnom korišćenju tehnologije u poslovanju. AIESEC organizacijom ovakvog događaja dodatno proširuje...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.