Mladiću ne oduzimamo imovinu

Izvor: Blic, 27.Feb.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladiću ne oduzimamo imovinu

Znamo za kretanje Ratka Mladića do pre tri godine i znamo da je tada bio u Srbiji. Od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja. Uznemiren je zbog jasno izražene političke volje da se on i Hadžić nađu u Hagu, izjavio je za „Blic“ Vladimir Vukčević, tužilac za ratne zločine.

U toku su finansijske istrage u tri velika predmeta ratnih zločina: Vladimir Vukčević

Vukčević je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u toku finansijske istrage u tri velika predmeta ratnih zločina, da se sumnja da su se mnogi obogatili pljačkom i da će u budžet Srbije biti vraćena imovina i novac stečen vršenjem krivičnih dela ratnih zločina. Imovina Ratka Mladića, međutim neće biti oduzeta, jer „Mladić nije predmet koji se vodi pred našim sudom".

Na pitanje da li Mladić ima podršku neke političke partije Vukčević odgovara:

- Nema. Politički ciljevi određenih partija podudaraju se s ciljevima politike devedesetih koja je stvorila ludilo na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, to ne znači da političke stranke konkretno pomažu Mladiću.





Da li je odluka o pretresu stana Ratka Mladića doneta noć ranije, kada se Darko Mladić pojavio sa koferima u kući?

- Ni taj detalj iz akcionog plana ne mogu da podelim sa vama. Svaka akcija je planirana i ima svoju logiku.





Da li su vam sumnjiva putovanja Mladićevog sina u Rusiju?

- Svako moje izjašnjavanje i procena po takvim pitanjima mogla bi da bude kontraproduktivna za sprovođenje konačnog cilja - hapšenje Mladića i Hadžića.





Da li su ga tamo pratile službe bezbednosti?

- O detaljima ćemo pričati onda kada završimo hašku priču.





Zašto su mereni debljina zidova, uzimani otisci prstiju, ako je kuća Mladića pod prismotrom 24 sata? Da li se sumnja da je bio tamo ili neko ko mu direktno pomaže?

- To su regularne operativne mere koje se sprovode. Cilj su bili dokumenti i sprečavanje finansijske podrške.





Haški tužilac je izjavio da nema razloga da ne veruje da je Mladić u Srbiji. Delite li njegovo uverenje?

- Svaka prognoza je kontraproduktivna i može biti pogrešno protumačena.





Da li je nešto dogovoreno na sastanku u Hagu o nasleđu haškog Tribunala i šta će biti sa dokumentacijom?

- Za nas je naj prihvatljivije da arhiv Tribunala ostane pod okriljem UN, u Njujorku ili Hagu kao simbolima ove organizacije. Naravno, uz mogućnost da koristimo građu za predmete koje vodimo pred nacionalnim pravosuđima. Sve drugo bi moglo da proizvede novu podeljenost, sumnju da bi ovaj materijal moga biti zloupotrebljen, i to bi nas udaljilo od zajedničkog cilja - pomirenja u regionu.

Deklaracija ne donosi novu tužbu

Ako se u deklaraciji pomene reč genocid može li BiH ponovo da tuži Srbiju i traži odštetu?

- Bosna može da pokuša, ali nema nikakvih dodatnih elemenata koji bi promenili i izdejstvovali drugačiju odluku MSP-a. Ne postoji mogućnost da osuda zločina kvalifikovanog od strane MSP-a kao genocid, bude iskorišćen protiv nas. Naprotiv, osuda zločina, izvinjenje i poštovanje žrtava mogu da nam donesu samo spoljnopolitički benefit.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jurimo Mladića, a ne političke poene

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2010, 13:04

"Interes Srbije je da begunci budu u Hagu i svako povezivanje akcije hapšenja sa propagandnim efektima je pogrešno," kaže tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević...Tužilaštvo za ratne zločine Srbije ove nedelje je imalo baš puno posla. Najpre je u Kanadi potpisan značajan međudržavni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vukčević: Mladiću ne oduzimamo imovinu

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Feb.2010

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se zna da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, jer je "uznemiren zbog jasno izražene političke volje da se on i Goran Hadžić

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Mladiću ne pomažu političke partije

Izvor: RTS, 27.Feb.2010

Zna se da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, tvrdi Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Mladić nema podršku neke političke partije, poručio Vukčević. ..Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se zna...

Nastavak na RTS...

Mladiću ne pomažu političke partije

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Feb.2010

Zna se da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, tvrdi Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Mladić nema podršku neke političke partije, poručio Vukčević.

Nastavak na TimockeVesti.net...

Mladiću ne oduzimamo imovinu

Izvor: S media, 27.Feb.2010

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se zna da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, jer je "uznemiren zbog jasno izražene političke volje da se on i Goran Hadžić nadju u Hagu". .."Imovina Ratka Mladića, medjutim,...

Nastavak na S media...

Mladiću neće biti oduzeta imovina

Izvor: Glas javnosti, 27.Feb.2010

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se zna da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, jer je "uznemiren zbog jasno izražene političke volje da se on i Goran Hadžić nađu u Hagu", piše beogradska štampa...  ...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.