Mladić nema stranačku podršku

Zna se da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, tvrdi Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Mladić nema podršku neke političke partije, poručio Vukčević.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se zna da je Ratko Mladić do pre tri godine bio u Srbiji, ali da od tada primenjuje drugu taktiku skrivanja, jer je "uznemiren zbog jasno izražene političke volje da se on i Goran Hadžić nađu u Hagu".

"Imovina Ratka Mladića, međutim, neće biti oduzeta, jer Mladić nije predmet koji se vodi pred našim sudom", istakao je Vukčević u intervjuu "Blicu".

Vukčević je podsetio da su u toku finansijske istrage u tri velika predmeta ratnih zločina, da se sumnja da su se mnogi obogatili pljačkom i da će u budžet Srbije biti vraćena imovina i novac stečen vršenjem krivičnih dela ratnih zločina.

Vukčević je istakao da Mladić nema podršku neke političke partije.

"Politički ciljevi određenih partija podudaraju se sa ciljevima politike devedesetih godina koja je stvorila ludilo na prostoru bivše Jugoslavije. Međutim, to ne znači da političke stranke konkretno pomažu Mladiću", naglasio je Vukčević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије