Djifoni: Pomirenje jedino rešenje

Izvor: S media, 04.Maj.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djifoni: Pomirenje jedino rešenje

Izaslanik EU za sever Kosova, italijanski diplomata Mikele Djifoni izjavio je da nema sumnje da su pomirenje i zajednički napredak jedino rešenje za sve narode koji žive na zapadnom Balkanu i izrazio nadu da će se on "desiti pre nego kasnije".

"Za Mitrovicu i ostale delove severnog Kosova to znači da se povećaju prisustvo EU i svakodnevni kontakti. Naš prvi cilj je da budemo bliži ljudima i da promovišemo vrednosti EU uvodeći kroz Euleks vladavinu prava", rekao je Djifoni u intervjuu "Politici".

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Đifoni: EU ne voli razdvajanje

Izvor: B92, 04.Maj.2010

Beograd -- Izaslanik EU za sever Kosova Mikele Đifoni je ocenio da u Kosovskoj Mitrovici postoji potreba za većim prisustvom EU, jer se u tom gradu oseća razdvojenost... "U Mitrovici možete da osetite neku vrstu razdvajanja, a to je nešto što EU ne voli. U ovom delu zemlje, više nego u ostalim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.