Izvor: Politika, 31.Okt.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Andrić bi trebalo meni da se izvini

Trener Partizanovih košarkaša se prilikom prethodnog slučaja hvatanja igrača za vrat izvinio nakon što je to uradio Bogdanović

Posle drugog slučaja hvatanja svog igrača za vrat pred širokim auditorijumom za kratko vreme, trener Partizanovih košarkaša Duško Vujošević nije pokazao pravo kajanje, već je najavio da će svoje mere primeniti opet „kada budu zaslužili”, ali tako da to ne budu drugi gledali i jer „istina se pokazuje prijateljima”.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Žao mi je što veliki trud i rezultate svedete na ovaj gest, ali prepoznajem tendenciju – odgovorio je na pitanje da li mu je žao posle incidenta koji se odigrao neposredno nakon utakmice sa Hapoelom u Izraelu.

Vujošević i Mihajlo Andrić, koji mu se našao na meti posle poraza pretrpljenog u poslednjoj sekundi, došli su na medijsku konferenciju povodom utakmice sa Igokeom u Laktašima (sutra, 19 č) koja je bila prva, ali znatno manja tema od ostalog dela dobro posećenog 45-minutnog skupa.

– Andrić bi trebalo meni da se izvini što me je doveo u ovu situaciju – glasio je odgovor na pitanje da li se izvinio 20-godišnjem učeniku.

Andrić nije želeo da komentariše incident rekavši da su to „naša posla”, na šta je Vujošević dodao „Koza nostra” – to je italijanski naziv za sicilijansku mafiju koji znači „naša stvar”.

Strateg „crno-belih”, koji je najpre rekao novinarima da se

„mešaju u porodične stvari, jer Partizan funkcioniše kao familija”, upitan je da li je tačno da se izvinio Bogdanu Bogdanoviću, kao što je letos otkrio igrač, na kojeg je nasrnuo u junu.

– Bogdanović se izvinio ekipi i meni, posle čega sam mu rekao „Izvinjavam se i ja tebi”. Bogdanović je druga vrsta sujete i pameti, njegova sujeta je bila negativna kada izađe slika tog događaja koja, zamrznuta, deluje stravično – rekao je Vujošević podsetivši da je povod za prvi slučaj bila Bogdanovićeva tehnička greška u lošoj rezultatskoj situaciji.

Ovako je objasnio zašto mu se zamerio Andrić:

–Pet sekundi pre kraja sam mu poverio specifičan zadatak i pogodilo me je to što ga nije izvršio.

U svom izlaganju je, pored ostalog, govorio i sledeće:

– Ne kažnjavam igrače parama, koje i ne primaju... Najveći broj košarkaša ima dug prema meni, ali ne očekujem da bi zbog toga trebalo da trpe... Od njih očekujem poštovanje, ne strahopoštovanje... Radim svoj posao najbolje što mogu, pričam ono što mislim da je tačno... Ne interesuje me što imam mnogo neprijatelja koji me mrze, kažu „Koliko neprijatelja, toliko časti”... Ponovo ću sa velikom ljubavlju i energijom da živim sa timom...

U nizu Vujoševićevih zamerki medijima, bila je i tvrdnja da su od svega „napravili priču kao da je reč o dronu”.

Postepeno kompletiranje

Partizan će i u susretu šestog kola Jadranske lige biti bez Milana Mačvana, koji će se prekosutra vratiti treningu posle pauze zbog rupture mišića. Povratak kapitena Dragana Milosavljevića najavljen je za sledeći vikend, devet i po meseci nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata. Što se tiče najavljenog novog igrača, rečeno je da se gledaju snimci potencijalnih pojačanja na poziciji „plejmejkera”, kao i da postoje „neke šanse” da se u tim vrati Aleksandar Pavlović, koji je za „crno-bele” odigrao drugu polovinu prošle sezone.

G. Kovačević

objavljeno: 31.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.