Tepić je Partizanova amajlija: Samo jednom sam izgubio finale u crno-belom dresu

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić je Partizanova amajlija: Samo jednom sam izgubio finale u crno-belom dresu

Partizan u svojim redovima ima igrača koji je učestvovao na prethodnom fajnal-foru ABA lige održanom u Beogradu. Te 2009. godine, Milenko Tepić je nosio crno-beli dres, baš kao što će to učiniti i pet godina kasnije na istom mestu, sa zadatkom da šampionsko prstenje ostane u Humskoj.

"Prošlo je dosta vremena i sada gledam na stvari malo drugačije. Liga je postala važnija s obzirom da donosi direktnu prohodnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Evroligu. Time se podigao kvalitet, kao ujedno i želja klubova da se takmiče u njoj. To je osnovna i najvažnija razlika, iako je i ranije u sistemu bodovanja ABA liga donosila najviše po pitanju plasmana u Evroligu", rekao je Tepić za sajt regionalnog takmičenja.

Iskusni bek je nastupao u ligama kao što su španska, grčka, litvanska, ali i u još jednoj regionalnoj, VTB ligi.

"ABA liga ima neku specifičnu težinu s obzirom da je košarka na ovim prostorima sport sa dugom tradicijom. Sve države bivše Jugoslavije su oduvek bile uspešne u košarci, pa je tako i interesovanje veliko. Na primer, sa Lijetuvosom sam igrao VTB ligu koja je takođe regionalno takmičenje, uz znatno veće budžete klubova, ali interesovanje prosto nije toliko", poručio je Tepić.

Crno-beli će se za plasman u finale završnog turnira boriti sa Cedevitom u beogradskoj Kombank areni.

"Cedevita ima odličan tim i trenera. Završila je ispred nas na tabeli, ali šanse su podjednake. Partizan ima tu vrstu tradicije pobeđivanja, ali je ovo jako mlad tim da bi rekli da igrači imaju iskustvo igranja velikih utakmica. Osnovna naša prednost nadam se da će biti domaći teren i da ćemo na parketu osećati slobodnije nego Cedevita. Ko bolje odreaguje na važnost utakmice proći će u finale", smatra Tepić.

Ukoliko crno-beli uspeju da dođu do finalne borbe, navijači srpskog prvaka se uzdaju u svoju amjaliju - Milenko Tepić ima savršen učinak u finalima ABA lige, kao i skoro u svim ostalima u kojima je bio akter.

"Kao član Partizana izgubio sam samo jedno finale. Bilo je to moje prvo sa crno-belima kada smo u Kragujevcu poraženi od FMP-a u Kupu Srbije. Posle toga pobedio u osam vezanih finala, tako da mogu da se pohvalim da imam zavidan skor. To je lepa tradicija, ali ona ne mora ništa da znači", naglasio je Tepić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.