Izvor: HotSport.rs, 23.Jul.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽNA ATMOSFERA NA TELEOPTIKU: Tomićevo izvinjenje navijačima i pitanje javnosti – Čemu ovaj linč?!

Trener Partizana Ivan Tomić prvi put je izašao pred srpske novinare posle eliminacije već na prvom stepeniku kvalifikacija za Ligu Evrope.

Poraz od Zaglembja, tačnije, eliminacija posle jedanaesteraca i 0:0 u oba meča za 360 stepeni okrenula je atmosferu u Partizanu. U taboru crno-belih više neprovejava optimizam, a želja za još boljom evro-sezonom nego prošle godine preko noći je nestala u pepelu tužne >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << lubinske noći.
Dva dana kasnije pred novinare u Sportskom centru ‘Teleoptik’ izašao je čovek koji snosi najveću odgovornost i koju je odmah na početku preuzeo u potpunosti na svoja pleća.
– Ovo je bolna eliminacija, za sve u klubu, navijače, a pogotovo za mene. Preuzimam odgovornost za eliminaciju i izvinjavam se navijačima u svoje ime i ime igrača. Istovremeno im se zahvaljujem na podršci u obe utakmice – započeo je svoje izlaganje Ivan Tomić.
BURA U PARTIZANU: Posle Grobara sa Kosmeta i ‘jug’ tražio smenu Tomića?
Nastavio je u nešto drugačijem tonu, sa čuđenjem zbog tolikih kritika javnosti koje su usledile posle eliminacije od poljskog tima.
– Najlakše je posle jedne utakmice tražiti glave i smene. Ja sam apsolutno spreman na sve. Prošao sam u Partizanu mnogo toga kao igrač, direktor i sada kao trener. Da budem jasan, ne borim se za svoju poziciju, već za dobrobit srpskog fudbala. Imamo stav da šansu dobijaju mladi igrači, a ne da gomilamo strance. Ne želimo legoju stranaca, jer to nije naša filozofija niti u interesu srpskog fudbala – rekao je Tomić i ponovio da njegov tim ima veliku perspektivu.
– U ovom sportu je neophodno da se racionalno prilazi pobedama i porazima. Apsolutno sam spreman na kritike, ali one treba da budu smislene. Ne držim se zubima za mesto trenera, ali ne želim ni da dozvolim da budem kritikovan neobjektivno. Nama ostaje da se skoncetrišemo i damo sve od sebe da osvojimo duplu krunu – kaže trener Partizana.
Tomić je pokušao da analizira razliku između srpskog i poljskog fudbala, kao i probleme koji nisu išli na ruku Partizanu.
– Poljska reprezentacija je na 16., a mi na 27. mestu. Poljski klupski fudbal je na 18., a mi na 47. mestu. Na Evropskom prvenstvu Poljska je bila u četvrtfinalu, a mi nismo bili ni učesnici. Zaglembje ima isti budžet kao i mi, a njega finansira država, tj. rudnik soli. Infrastruktura je na visokom nivou, a njihov fudbal u ekspanziji. Nama je ovo bio tek drugi meč, potrebno nam je vreme. Pa i 10 najboljih igrača na svetu bi trebalo određeno vreme da se uigra. Da vas podsetim, mi nismo izgubili. Sada se posle jednog promašenog penama priča o raspadu i da ništa ne valja. Mi pobede dođivljavamo kao vatromet, a poraze kao sahranu i pozivom na linč -obrazložio je Ivan Tomić. 
KOKEZA POTVRDIO: U planu je Regionalna liga, šampionu lepe parice…
Tomić je na kraju istakao i da ekipa nije u psihički dobrom stanju i da će morati da se podigne za naredne izazove. Prvi sledeći je Bačka u nedelju uveče, o kojoj je bilo malo reči danas, razumljivo.
– Očekuje nas Bačka, kojoj čestitam na plasmanu u Superligu. Igrali su lep i napadački fudbal i zasluženo su ušli u najviši rang. Čeka nas mnogo teška utakmica posle svega što smo preživeli u četvrtak – zaključio je Tomić.
The post TUŽNA ATMOSFERA NA TELEOPTIKU: Tomićevo izvinjenje navijačima i pitanje javnosti – Čemu ovaj linč?! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomić: Svi resursi ka duploj kruni

Izvor: RTS, 23.Jul.2016

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da preuzima punu odgovornost za eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu Evropa i dodao da sva energija treba da se usmeri ka osvajanju "duple krune". . ."Stvorili su se euforija i optimizam...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.