Silovanje istorije! Evo šta u Partizanu kažu na Zvezdin zahtev da im se priznaju dve titule

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silovanje istorije! Evo šta u Partizanu kažu na Zvezdin zahtev da im se priznaju dve titule

Fudbalski klub Crvena zvezda je rekao svoje: želi da im se priznaju titule osvojene 1946. i iz sezone 1986/87.

Sa Marakane su na Skupštini izneli i razloge za ovu inicijativu, ali u Partizanu smatraju da je ona puka besmislica.

Ideju čelnika crveno-belih, koji će u zvaničnoj formi poslati na adresu FSS na razmatranje, komentarisao je potpredsednik prvaka Srbije Vladimir Vuletić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
- Ova dva zahteva FK Crvena zvezda više spadaju u domen sanitarne inspekcije, nego što je reć o ozbiljnim pravnim zahtevima - rekao je Vuletić, prenosi portal Mondo.

- Ne mogu da poistovetim Zvezdu sa nekim aktuelnim pojedincima u Zvezdi. Suviše je veliki klub, suviše velike tradicije, baš kao što je i Partizan. U Zvezdi su tokom istorije predsedavali i bivali ljudi od intengriteta i izuzetnog ugleda. Ovo danas, što imamo u Zvezdi je tek, rekao bih, tužna senka nekadašnjeg velikog šampiona. I nekadašnjeg velikog kluba. Usuđujem se da kažem, da ovakva Zvezda, sa ovakvim prvim čovekom, koji se u Zvezdi pita i kao predsednik, i kao generalni direktor, i kao trener i kao sportski direktor i kao ekonom, ne doprinosi instituciji ovog kluba. Ne želim da izjednačim Zvezdu i neke od pojedinaca u Zvezdi - aludirao je Vuletić nadirektora najvećeg rivala Zvezdana Terzića.

Takođe je dodao...

- Mogao bih da razumem da iza toga stoji samo jedan čovek, sa takvim ogromnim pravničkim znanjem, kakvo poseduje doktor 'Keš end Keri' univerziteta. Međutim, u Crvenoj zvezdi postoje ljudi, pogotovo u Upravnom odboru i Skupštini, koji su poznati glumci, tako da bih im postavio i nekoliko pitanja.

Vuletić se pita i kako to da nijedna uprava pre ove koja je danas aktuelna u Zvezdi, nije inicirala da se priznaju titule.

- Takvim metodom, takvim revizionizmom istorije, takvim pokušajima da se istorija siluje i da se na osnovu nje pokušava nasilnim putem preuzeti nekakva šampionska titula, čini mi se, samo služi na čast onima koji danas predvode jedan veliki klub, kojem u istoriji nije padalo na pamet, niti ranijim funckcionerima, da se bave ovako nečasnim nepočinstvima u pokušaju da se dođe do titule.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Partizan,   Fudbal

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.