Sam dolazak za Partizan u Grčku je istorijski! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 02.Okt.2014, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sam dolazak za Partizan u Grčku je istorijski! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju utakmicu grupne faze Lige Evrope protiv Asterasa iz Tripolisa*Ovo će biti prvi put da će crno-beli gostovati u jednoj zvaničnoj međunarodnoj utakmici grčkoj ekipi

Novi evropski izazov nalazi se pred fudbalerima Partizana. Posle dvonedeljne pauze crno-beli će ponovo odigrati utakmicu u okviru grupne faze Lige Evrope, a protivnik će im biti grčki Asteras. Ovaj meč je na programu u četvrtak od 21.05, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a ova utakmica će na neki način biti istorijska za crno-bele.

Naime, klub iz Humske nikada nije odigrao utakmicu u međunarodnim takmičenjima sa grčkom ekipom, a da se ta utakmica igrala u Grčkoj. Crno-beli su se do sada samo jednom u Evropi susreli sa grčkim timovima, a bilo je u to sezoni 2004/2005.

Tada je Partizana u okviru grupne faze UEFA Kupa na stadionu u Humskoj ugostio Egaleo i savladao ga rezultatom 4:0. Interesantno je da tada jedan od četiri pogodaka postigao kapiten Partizana, Saša Ilić, koji se i sada nalazi u timu “Parnog valjka”.

Kada smo se već dotakli zanimljviih podataka, evo iz kojih zemalja dolaze klubovi sa kojima je Partizan odigrao najviše utakmica. To su Engleska i Nemačka. Tokom svoje istorije crno-beli su po 15 puta odmerili snage sa timovima iz ovih zemalja.

Foto: AP/Marko Drobnjaković

Nemački klubovi su Verder iz Bremena, Dinamo Drezden, Dinamo Berlin, Keln, Borusija Mehengladbah, Bajern Minhen, Štutgart, dok su engleski timovi Mančester junajted, Lids, KPR, Njukasl, Midlzbro, Arsenal i Totenhem. Posle Engleske i Nemačke, dolaze klubovi iz Italije, sa kojima su crno-beli odigrali 14 utakmica, zatim Portugal sa 12 i Španija sa 11. Klubovi iz Rumunije i Bugarske su deset puta odmerili snage sa jedinim srpskim predstavnikom u evropskim takmičenjima ove sezone.

Broj utakmica Partizana u Evropi sa klubovima iz:

Engleska 15

Nemačka 15

Italija 14

Portugal 12

Španija 11

Rumunija 10

Bugarska 10

Francuska 9

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.