Kad će Partizan opet u Evroligu?

Izvor: Sportske.net, 29.Apr.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad će Partizan opet u Evroligu?

Posle 13 uzastopnih godina u evropskoj eliti, sledeća sezona će biti već treća uzastopna u kojoj u Evroligi neće biti Partizana...

Aktuelno odsustvo beogradskih crno-belih iz evropskog košarkaškog ''krema'' posledica je teške finansijske situacije, koja se i dalje rešava, i u ovom trenutku je neizvesno koliko će još vremena biti potrebno aktuelnoj upravi na čelu sa Nikolom Pekovićem da klub konačno postavi ''na zdrave noge''.

Prvi čovek crno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je o aktuelnom stanju u klubu govorio i za ''Novosti'' i tom prilikom je dao i svoju procenu kada bi navijači Partizana mogli ponovo da očekuju svoj klub u evropskoj eliti.

''Na početku sezone sam rekao da nam je potrebno nekoliko godina da se konsolidujemo, i igrački, i finansijski. Već sad vidimo da sve ide nabolje. Nadamo se da će to biti za dve-tri godine. Radimo da do toga dođe što pre, to je u interesu svih'', objašnjava Peković.

On je zadovoljan radom trenera Aleksandra Džikića i rezultatima koje je Partizan postigao pod njegovim vođstvom.

Ipak, crno-beli su posle osvajanja petog mesta u ABA ligi još uvek na dvomesečnoj pauzi do početka Superlige koja startuje 7. maja. Pauza je negativno uticala na formu ekipe koja je bila u uzlaznoj putanji, pa je neizvesno šta se može očekivati od crno-belih u domaćem šampionatu.

Naravno, Zvezda i Mega će imati ulogu favorita, ali Nikola Peković se potajno nada ''crno-belom'' iznenađenju.

''Zna se da Partizan uvek ide na titulu. Meni bi bilo lično drago da je osvojimo, ali ne dajem nikakav imperativ uzimanja pehara. Partizan je uvek imao najviše ciljeve i tako će i da ostane kakva god situacija bila'', izjavio je Peković.

Proteklih godina, do njegovog dolaska na čelo kluba, bili smo svedoci suviše čestih ''verbalnih ratova'' između Partizana i Zvezde. Iako i sada povremeno ''sevnu varnice'', odnosi između dva naša najtrofejnija kluba polako dolaze u normalu.

To potvrđuje i sam Peković.

''Što se nas tiče, nemamo nikakvih problema sa njima. Trudim se da ne ulazimo ni u kakve nesuglasice, jer imamo dosta svojih problema. Svađe ne vode ničemu. Bude tu nekih i napada, ali mi se trudimo da ih izbegnemo. Odgovorimo kada treba da se odgovori'', zaključio je Peković.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.