Božić: Muški smo odigrali odbranu u drugom poluvremenu, ovo će nam mnogo značiti!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Okt.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božić: Muški smo odigrali odbranu u drugom poluvremenu, ovo će nam mnogo značiti!

"Najveća zahvalnost publici koja nas je bodrila i pomogla da dođemo do prve osvosezonske pobede", rekao je strateg Parnog valjka

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je večeras da će pobeda protiv skopskog MZT-a mnogo značiti ekipi na psihološkom planu u nastavku sezone.

Crno-beli su u hali Pionir slavili rezultatom 72:69 postigavši prvu pobedu u regionalnoj ABA ligi ove sezone, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvom meču pred domaćim navijačima.

"MZT je jako nezgodan protivnik, došao je sa velikim samopoudzanjem. Najveća zahvalnost publici koja nas je bodrila i pomogla da dođemo do prve osvosezonske pobede. Odbrana je bila dobra u drugom poluvremenu, muški su je momci odigrali. Ovo će mnogo značiti za nastavak sezone, s obziriom na kasno kompletiranje našeg mladog tima", rekao je Božić na konfernciji za medije.

On je dodao da se još ništa konkretno ne zna oko dovođenja pojačanja.

Junak pobede crno-belih Aleksandar Cvetković smatra da je ključna bila dobra odbrana domaćina u drugom poluvremenu.

"Lep je osećaj kada se posle dva poraza zabeleži pobeda. Bila je junačka borba, mnogo smo primili poena u prvom pluvremenu, u svlačionici smo se dogovorili da ne smemo tako mlako da igramo na domaćem terenu. Uspeli smo. Ovo je velika injekcija i sastisfakcija za mladi tim u nastavku sezone", rekao je Cvetković.

Trener MZT-a Aleš Pipan čestitao je Partizanu na pobedi.

"Došli smo ovde s namerom da nekako dobijemo utakmicu, ali za to nije dovoljno igrati dobro samo jedno poluvreme. Veoma neodgovorno smo odigrali u nastavku, verovatno su igrači mislili da je gotovo. Imali smo problem sa povredom plejmejkera Marka Ljubičića i osetilo se kada nije bio u igri", rekao je Pipan.

Centar Duško Bunić naveo je da je meč u Pioniru predstavljao izuzetno važno gostovanje za tim MZT-a.

"Došli smo ovde u dobrom rasploženju i nadali se da možemo da zabeležimo pobedu. Odigrali smo prvo poluvreme izuzetno dobro, ne znam šta se desilo kasnije. Takmičenje je takvo da nemamo mnogo vremena da tugujemo, već moramo da se okrenemo narednom meču i gostovanju Mega Leksu u Sremskoj Mitrovicicu", rekao je Bunić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.