Kaznev: Povređeno 78 policajaca, privedeno 214 osoba na demonstracijama u Francuskoj

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaznev: Povređeno 78 policajaca, privedeno 214 osoba na demonstracijama u Francuskoj

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je danas da je u neredima tokom protesta radnika i studenata u Parizu povređeno 78 policajaca, dok su 214 osobe privedene.

"Ukupno 214 osobe su privedene, odnosno 961 od početka okupljanja protiv zakona o radu, započetog pre dva meseca", rekao je Kaznev.

Prema njegovim rečima, najmanje 78 policajaca je povređeno, od kojih su neki u teškom stanju. Među povređenima ima i demonstranata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pročitajte još

"Takvo nasilje je neprihvatljivo. Svaki počinilac nereda biće izveden pred lice pravde", dodao je francuski ministar.

Oko 170.000 radnika i studenata okupilo se u četvrtak uveče u nekoliko francuskih gradova protestujući zbog najavljenih reformi zakona o radu.

Demonstranti u Parizu bacali su flaše i kamenice na policajce i palili gume.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NEMIRI U PARIZU SE NE SMIRUJU: 214 osoba privedeno, povređeno 78 policajaca

Izvor: Kurir, 29.Apr.2016

..."Ukupno 214 osobe su privedene, odnosno 961 od početka okupljanja protiv zakona o radu, započetog pre dva meseca", rekao je Kaznev..Prema njegovim rečima, najmanje 78 policajaca je povređeno, od kojih su neki u teškom stanju Među povređenima ima i demonstranata..Cars ablaze & heavy hands in...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.