Francuska, demonstranti ponovo na ulicama, otkazani letovi

Izvor: RTS, 28.Apr.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska, demonstranti ponovo na ulicama, otkazani letovi

Nekoliko desetina mladih gađalo je flašama i kockama kaldrme bezbednosne snage, koje su odgovorile ispaljivanjem suzavaca, tokom protesta protiv predloženih izmena zakona o radu u Parizu i drugim francuskim gradovima. Slične scene zabeležene su u Nantu, Marselju, Lionu i Tuluzu.
Najmanje 24 policajca su povređena tokom protesta u Francuskoj protiv reformi zakona u radu, rekao je francuski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova Bernard Kaznev.

Tri policajca su ozbiljno povređena u Parizu, a širom zemlje su uhapšene 124 osobe, dodao je Kaznev u Lionu.
Demonstracije i obustave rada, pre svega u sektorima avijacije i javnog prevoza, poslednje su akcije u talasu protesta, koji su počeli pre dva meseca.
AP je ranije danas preneo da su se francuski demonstranti vratili na ulice zbog predloženih izmena zakona o radu, a da su protesti doveli do otkazivanja i kašnjenja letova sa dva aerodroma.
Zbog štrajka kontrolora leta, otkazano je 20 odsto svih letova sa aerodroma Orli u Parizu, a letovi sa "Šarl de Gol" aerodroma masovno kasne, objavljeno je na sajtovima aerodroma.
Francuska se suočava sa nizom štrajkova zbog reforme zakona o radu koji je trebalo da podstakne preduzeća da zapošljavaju.
Protivnici ovog predloga tvrde da će ovaj zakon ugroziti "teško stečenu zaštitu radnika" i da neće imati nikakav uticaj na izuzetno visoku stopu nezaposlenosti u ovoj zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj štrajkovi i protesti zbog reforme zakona o radu

Izvor: Beta, 28.Apr.2016

Hiljade demonstranata okupilo se danas širom Francuske na protestima zbog najavljenih reformi zakona o radu, dok su zbog štrajka radnika na dva aerodroma u Parizu odloženi brojni letovi.Demonstranti su se sukobili s policijom u Marselju, javili su francuski mediji. Nezadovoljni gradjani marširaju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.