Uprava Šefilda ipak zabranila silovatelju da trenira na stadionu

Izvor: Sportal.rs, 21.Nov.2014, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprava Šefilda ipak zabranila silovatelju da trenira na stadionu

Uprava Šefild junajteda predomislila se i zabranila bivšem fudbaleru Čedu Evansu da trenira na njihovim terenima. Čelnici člana engleske Lige 1 (treći rang takmičenja) bili su na udaru kritika jer su Evansu, koji je nedavno izašao iz zatvora zbog silovanja, dozvolili da trenira. Među onima koji su osudili prvi potez Šefild junajteda bila je i Džesika Enis-Hil. Britanska atletičarka i olimpijska šampionka je najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << da će tražiti da se njeno ime ukloni sa jedne od tribina stadiona "Bramal lejn", ako 25-godišnji velški napadač bude i dalje trenirao.

- Šefild junajted je promenio odluku da se bivšem igraču Čedu Evansu dozvoli da koristi klupske prostorije i terene za trening. Za novi potez smo se opredelili posle konsultacija sa navijačima, osobljem i sponzorima - navedeno je u saopštenju koje prenosi Bi Bi Si.

Uprava je takođe svesna da se baš svi navijači neće složiti sa ovakvom odlukom.

- Znamo da će deo naših navijača biti razočarana, ali ih podsećamo i na odgovornost kluba u okviru zajednice. Klub osuđuje svako nasilje nad ženama.

Evans je prošlog meseca pušten iz zatvora, nakon što je odslužio pola od petogodišnje kazne zbog silovanja 19-godišnje devojke u hotelskoj sobi, pre tri godine. Pre Šefild junajteda igrao je i za Mančester siti i Norič, a nastupao je i za reprezentaciju Velsa.

Šefild je trenutno na petom mestu tabele.

(Foto: Beta/AP Photo/Nick Potts, PA)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.