OKS: Bliska saradnja sa državnim organima po pitanju Kosova

Izvor: Press, 22.Okt.2014, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS: Bliska saradnja sa državnim organima po pitanju Kosova

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je danas da blisko sarađuje sa državnim organima Republike Srbije, nakon što je obavešten od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o zvanično podnetoj inicijativi jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo te organizacije.
OKS navodi da su svi nadležni organi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbiji blagovremeno obavešteni o pokušajima jednostrano proglašene Republike Kosovo da putem različitih kanala dođe do članstva u MOK koji traju pune četiri godine, a koje je OKS uspešno zaustavljao.

"Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da ovog puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive. Ovakav prijem bi predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija", ističe se u saopštenju OKS.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Press...






Povezane vesti

MOK danas odlučuje o Kosovu

Izvor: B92, 22.Okt.2014

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) razmatraće mogućnost davanja Kosovu olimpijskog statusa, saopštio je portparol MOK-a Mark Adams..."Mogu da potvrdim da će se o statusu Kosova pričati u toku današnjeg dana (sreda)", rekao je Adams Rojtersu...Olimpijski komitet Srbije je u utorak najavio da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.