Đorđević izabrao tim za Igre

Izvor: MVP.rs, 23.Jul.2016, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević izabrao tim za Igre

Poznata su imena 12 Orlova koji će igrati u Riju.

Bliže se Olimpijske igre i samo se čekalo kada će Aleksandar Đorđević odrediti konačan spisak. Taj momenat je i došao, a poslednji rez "nisu preživeli" Marko Gudurić i Nemanja Dangubić.

"Dangubić i Gudurić su bili ravnopravni članovi reprezentacije. Nažalost, nije bilo dovoljno vremena da se nametnu, pošto smo imali jako kratak period za uigravanje za utakmice kvalifikacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << turnira. Zbog specifičnosti i kratkog trajanja ovih priprema, oni jednostavno nisu ni dobili pravu šansu da izbore mesto u timu. Bez obzira na to, svaki trening su odradili fenomenalno, ponašali se besprekorno. I mi i oni možemo da budemo ponosni na ono što su uradili za ovih pet nedelja i siguran sam da imamo igrače za budućnost. Zahvalan sam im na svemu što su pružili za reprezentaciju", istakao je selektor Srbije.

Tako će u Rio de Žaneiro putovati sledećih 12 igrača: Stefan Jović, Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Miloš Teodosić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac i Stefan Birčević.

Orlovi će se danas vratiti sa Kopaonika, u nedelju će imati slobodan dan, a već u ponedeljak će otputovati za Kordobu (Argentina), gde će odigrati pripremni turnir na kome će učestvovati i Argentina, Francuska i Hrvatska. Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara je zakazana za 5. avgust.

(foto: KSS / MN Press)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Praja: Ja bih Bobija, ali cenim stav selektora

Izvor: Mondo, 24.Jul.2016, 14:32

Legendarni košarkaš Dražen Dalipagić smatra da je Boban Marjanović potreban Srbiji, ali i poštuje odluku Saše Đorđevića da ga ne vodi u Rio..Foto: MN Press..Selektor Srbije Aleksandar Đorđević posle mesec i po dana priprema i izborenog plasmana na Olimpijske igre odredio je 12 igrača koje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.