Sramota u Pioniru: Svi lajkuju, niko da podrži

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sramota u Pioniru: Svi lajkuju, niko da podrži

Svega 120 ljudi došlo je sinoć u halu Pionir da podrži akciju prikupljanja novaca za odlazak Specijalne Olimpijade Srbije na svetske Igre u SAD.

O ovoj velikoj akciji mediji su izveštavali danima, sinoć je bio i poslednji poziv građanima direktnim uključenjem u Drugi dnevnik RTS-a da dođu u Pionir i daju konkretnu podršku, ali je odziv bio poražavajući.

Podsetimo, kampanju su predvodili naše najpoznatije javne ličnosti predvođeni Novakom Đokovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i Vladimirom Grbićem - neki od njih su došli, ali građana svega 120 na tribinama. Neke firme, sa upravom koja ima sluha, otkupile su delić kontigenta karata, pa je ukupno prodato 515 ulaznica.

Blic piše da je samo na njihovoj sportskoj strani sajta najavu ovog meča pročitalo preko 50.000 ljudi, a u hiljadama se meri i broj fejsbuk preporuka i lajkova. A najave su bile u svim nacionalnim medijima.

Ipak, tribine čuvene hale bile su sablasno prazne. S druge strane, na terenu živo i veselo, došli su ipak oni koji su svojim prisustvom i učešćem u sportskim aktivnostima hteli da pomognu. Bili su tu Zoran Kesić sa ekipom "Njuza", Vanja Grbić i Andrija Gerić, glumac Bojan Perić, ...

Uprkos svemu, tim Specijalne olimpijade zahvalio se svima koji su im pružili podršku:

"Veliko HVALA onima koji su bili sinoć uz nas, učestvovali u mečevima i bodrili nas. Nekome ste ulepšali dan.

Hvala našim sportistima i trenerima ovih heroja i njihovim porodicama i volonterima na najboljoj podršci sa tribina!

Hvala drugarima iz 24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanična stranica i Njuz.net koji su ostavili srce na terenu, Darku Đorđeviću operskom pevaču iz Narodnog pozorišta što se himna Srbije orila Pionirom (a posle mu naš odbojkaš Igi parirao na terenu), Bokiju Periću i Kristini Radenković na štimungu i uskakanju u meč kada je bilo gusto, Škabu koji je nezvanično proglašen za MVP-ja i fudbala i basketa, kapitenima apsolutnih šampiona sinoć Vanji Grbić i Andriji Gerić, Vanji (u patikama) što je pokazala da i van tvitera zna šta je hrabrost i kuražnost, liberu Jelisaveti Orašanin, Marijani Mićić golmanu na klupi, Aleksandru Radojčiću na najboljim štucnama na manifestaciji, glumcima Milanu Mariću i Milošu Vlalukinu na intenzivnim reakcijma na svaki postignut go, momcima iz FMPa na fer pleju i po kojoj banani, Filipu Sunturliću iz KK Crvena zvezda na drugarskim savetima u presudnom tajm-autu, Stefanu Bundalu koji je uprkos povredi kolena uspeo da bude zajedno sa nama Aca Informacija večeri, Zoranu Stojadinoviću direktnoj podršci našim timovima iz Barse, vođama navijača Neveni Božović sa jedne i Marčelu i Filterima sa druge strane, ali i korumpiranim sudijama sva tri meča.

Sportski pozdrav poslat je sinoć iz Pionira svima koji nas čuju i vide.

Nastavljamo dalje za akcijom ‪#‎ZajednoDoPobede‬ do odlaska na Special Olympics World Games Los Angeles 2015
".

Svetske Igre za osobe sa intelektualnim poteškoćama se ove godine održavaju od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu. Biće to najveći sportski događaj u svetu u 2016. jer će na njemu učestovati preko 7.500 sportista iz 185 zemalja, koji će se takmičiti u 22 različita sporta.

Ministarstvo sporta obezbedilo je deo novca za odlazak naših sportista, a deo novca trebao je da se obezbedi i od prodatih ulaznica sa jučerašnje humanitarne utakmice timova Specijalne olimpijade Srbije i naših proslavljenih sportista, umetnika i javnih ličnosti. Cena karte bila je 1.000 dinara.

Specijalna Оlimpijada Srbije osnovana je 2002. godine u cilju poboljšanja sveopšteg položaja osoba sa intelektualnom ometenošću u ovdašnjem društvu. Kroz rad 15 sportskih klubova okuplja oko 3.000 osoba i pomaže im da ostvare kvalitetniji život kroz fizičku aktivnost, zajednička druženja i putovanja, kulturne i inkluzivne aktivnosti, uključujući i lekarsku i finansijsku podršku. Sportisti Specijalne olimpijade Srbije su do sada osvojili više od 100 odličja na međunarodnim takmičenjima.

Kampanja #ZajednoDoPobede se nastavlja, za 87 naših reprezentativaca i njihov put u Los Anđeles.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.