Novak: Čilić može biti opasan i na travi

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Čilić može biti opasan i na travi

Novak Đoković je i posle meča sa Kevinom Andersonom morao da se izvinjava Englezima. Samo ovog puta nije se radilo o optužbama za nedozvoljeni koučing, kao što su to činili pred početak turnira. Ipak, sve misli okrenute su ka meču sa Marinom Čilićem.

Britanski novinari kao da pokušavaju da dekoncentrišu broja jedan tokom turnira, pa tako i pred četvrtfinalni duel sa Marinom Čilićem. Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle duela sa Andersonom, Novaka su podsetili na detalj iz šestog gema petog seta kada je posle izgubljenog poena višim tonom zatražio peškir od devojčice koja je sakupljala loptice.

Beker: Spreman je!

Boris Beker je takođe mogao da bude samo zadovoljan preokretom koji je njegov učenik napravio u meču sa Andersonom.

"Mislim da je to prava poruka iz svlačionice. Ko god je smatrao da Novak nije spreman za najviše na ovom turniru, sada mu mora biti jasno da jeste".

"Žao mi je, nije bilo ništa upućeno njoj. Možda se samo uplašila mog vikanja. Bio sam blizu nje, definitivno sam spreman da se izvinim ako sam uradio nešto što nije u redu", džentlmenski je odgovorio branilac trofeja.

Upitan je i za svoje česte emotivne reakcije na terenu.

"Ponekad je dobro viknuti i izbaciti sve iz sebe, to je način na koji ja funkcionišem", priznao je Nole.

Zanimljivo je da se datum njegovog proboja u četvrtfinale poklopio sa 30-godišnjicom od kako je njegov trener Boris Beker osvojio prvi pehar na Vimbldonu.

"Nisam znao da je u pitanju jubilej. Mislim da će se on počastiti čašom vina, ja čašom vode, pa da proslavimo tu sjajnu stvar!", poručio je Đoković.

Protiv Marina Čilića je igrao 12 puta, nijednom nije izgubio. Ipak, branilac trofeja u Londonu je oprezan.

"Imao je sjajnu prošlu sezonu, najbolju u karijeri. Igrao je odlično, posebno na grend slem turnirima, najbolje na US Openu koji je osvojio. To je kruna njegove karijere. Sećam se da je rekao ranije ove sezone kako želi da se fokusira na igru na travi, posebno na Vimbldon, jer misli da tu ima najviše šansi pored US Opena", zaključio je Đoković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.