Iz gema u gem: Đoković - Federer 6:4, 5:7, 6:4, 6:4

Izvor: Blic, 14.Sep.2015, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz gema u gem: Đoković - Federer 6:4, 5:7, 6:4, 6:4

Sudar gladijatora - 42. epizoda. Novak Đoković i Rodžer Federer, mesto Njujork, borba za trofej US Opena koja je trebalo da počne u 22 časa. Ipak, kiša je učinila svoje i finale je počelo tek u 1.19, a završilo se posle tri časa i 23 minuta. Prvi set pripao je Noletu sa 6:4, drugi Rodžeru sa 5:7, a treći opet svetskom broju jedan sa 6:4, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i četvrti za drugu titulu u Njujorku! Kako je proteklo finale mogli ste da pratite uživo uz Blicsport.rs.

NOVAK ĐOKOVIĆ JE OSVOJIO US OPEN POBEDOM U FINALU NAD RODŽEROM FEDEREROM SA 6:4, 5:7, 6:4, 6:4, ŠTO MU JE TREĆI GREND SLEM TROFEJ OVE SEZONE.

BRAVO, ŠAMPIONE!

Uzeo je Federer drugi gem zaredom i produžio ovo finale US Opena, a Novak pri vođstvu od 5:4 u četvrtom setu drugi put servira za titulu!

Pred taj 10. gem uzeo je Nole suvo voće za snagu.

Prvu veliku šansu da osvoji US Open Nole je ispustio, pošto je Federer zaigrao na sve ili ništa, i drugu priliku iskoristio da uzvrati brejkom za 5:3 u četvrtom setu.

What a battle! Loving every point. @rogerfederer @DjokerNole @usopen pic.twitter.com/H0aYxtrguN— Hugh Jackman (@RealHughJackman) September 14, 2015

Idemo NOVAK!!!!! GAZIII BREEEE — Andrija Zivkovic (@JustAndrija) September 14, 2015

Posle onog brejka Novaka na startu četvrtog seta, ušlo se u ritam gem za gem, Đoković je ispustio dva poena na svoj servis, a Federer svega jedan i rezultat je 3:2.

Nole je sigurno potvrdio brejk kada je Rodžer poslao bekhend u aut i tako došao do petog vezanog gema računajući kraj trećeg i početag četvrtog seta, da bi se onda Federer pomerio sa nule i smanjio na 2:1.

Da li je ovo početak kraja finala US Opena i Novakov ključni korak ka drugom trofeju u Njujorku?

Match stat: #Federer is 3/15 on break points while #Djokovic is 3/9 Live: http://t.co/j7KYJSh9JM #FedvNole pic.twitter.com/LCSv4eJsyo— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

U svakom od prva četiri seta ovog finala prvi je servirao Federer!

#Djokovic takes the 3rd set 6-4. Can #Federer make a comeback? Live: http://t.co/j7KYJSh9JM #FedvNole pic.twitter.com/SkqzUibHLQ— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Sjajno se Nole branio od naleta rivala i poslao mu bekhned pod noge, koji je Rodžer vratio u mrežu za izjednačenje. Do prednosti je došao osmim asom, na koji je Novak odgovorio sa dve dobre bekhend dijagonale za novo poravnanje.

Vodi sa 5:4 u trećem setu i servira da ga osvoji, a ne tako davno bilo je 3:4!

#Djokovic comes up with a break to go up 5-4 and will serve for the set. Listen: http://t.co/Euym8etnW9 #FedvNole pic.twitter.com/KpRa24ld3l— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Nije Novak dozvolio da ga neverovatno ponašanje publike, pogotovo izraženo u ovom trećem setu, izbaci iz takta.

Imao je 40:0 i činilo se da bi mogao do lakšeg gema, ali je Federer neočekivano nanizao četiri poena uz greške svetskog broja jedan za brejk loptu koju je ipak poslao u mrežu.

I drugu je Nole uspeo da spasi, pa je izjednačio na 4:4. Možda ga je i publika dodatno motivisala.

Fending him off: #Djokovic saves break points to hold on for 4-4. Live: http://t.co/j7KYJSh9JM #FedvNole pic.twitter.com/R5djwyE1IE— US Open Tennis (@usopen) September 14, 2015

Publika u Njujorku se zaista ponaša, najblaže rečeno, onako kako svetski broj jedan nikako ne zaslužuje.

Gotovo svaki put kada Novak promaši prvi servis čuje se oduševljenje u publici, pa čak i aplauzi u gledalištu, što je zaista neshvatljivo, koliko god da su na strani Federera.

Posle razmene brejkova, Federer je "namestio ruku" i svoj drugi vezani servis gem uzeo sa nulom za novo vođstvo i 3:4.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.