Đoković prvi osvojio sva tri Mastersa u sezoni

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Apr.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković prvi osvojio sva tri Mastersa u sezoni

MONTE CARLO - Novak Đoković savladao je osmog igrača sveta Tomaša Berdycha sa 7:5, 4:6, 6:3 u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Carlu.

Đoković je tako postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Masters turnira u sezoni – Indian Wells, Miami i Monte Carlo.

To je Novaku 23. trofej iz Masters 1000 serije, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom na drugom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << večne liste, iza Rafaela Nadala sa 27.

Meč nije bio naročito kvalitetan – Đoković je bio nervozan, retko je preuzimao incijativu u poenima, ali nijednog trenutka nije odustajao, 'kopao' je sve do pobede i četvrte titule u sezoni.

Počelo je kao i u meču sa Nadalom – brejkom rivala i vođstvom 2:0. Međutim, Đoković je preokrenuo, poveo je sa 5:3 i servirao je za set. Međutim, Berdih je bio agresivan i uspeo je da vrati brejk i da dođe do 5:5.

Novak je u završnici prvog seta povratio koncentraciju i realizovao je treću set loptu za vođstvo.

Obojica su imali brejk prilike na početku drugog seta, Đoković je spasao 0:40 i poveo sa 3:2, posle čega je usledio prekid zbog kiše od 72 minuta.

Novak je propustio brejk loptu po povratku na teren, a onda je Berdih zaigrao sjajno, pogađao snažno i duboko, napravio je brejk i bez problema ga sačuvao za izjednačenje u setovima.

Opao je tonus u Čehovoj igri, počeo je da greši, a Novak je to iskoristio i brzo je došao do 4:0. Međutim, u čudnom meču sa mnogo uspona i padova, ni to nije bio kraj – Berdih dolazi do 4:2 i brejk lopte za potpuni povratak u meč, ali tada je ritern na drugi servis poslao u mrežu.

To se ispostavilo kao ključni trenutak meča – Đoković je osvojio taj i sledeći gem na svoj servis, čime je došao do 52. trofeja u karijeri, a drugog u Monte Karlu, posle 2013. godine. To je ujedno bio i 21. uzastopni put da je Novak dobio treći, odlučujući set na Masters 1000 turnirima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.