Svi ponosni na Markovića

Izvor: RTS, 18.Dec.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi ponosni na Markovića

Kolo Ture i trener Brendan Rodžers ponosni na Lazara Markovića. Rojs kažnjen sa pola miliona evra zbog vožnje bez dozvole. U NBA ligi odlične igre gostujućih ekipa koje su odnele šest pobeda u deset utakmica, Atlanta nastavila dobru seriju i protiv Klivlenda. Đorđević: Odlazak isključen, ostajem lojalan Srbiji. Poraz odbojkaša Partizana Vizure u Kupu izazivača. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << San Lorenco posle produžetaka slavio protiv Oklend Sitija.

Pratite nas na Tviteru i Fejsbuku 

10.15 - Bivši trener američkog sprintera Tajsona Geja Džon Dramond suspendovan je na osam godina zbog snabdevanja atletičara doping sredstvima. Bivši svetski šampion na 100 i 200 metara Gej bio je ranije suspendovan na godinu dana zbog korišćenja anaboličkih steroida.

Četrdesetšestogodišnji Dramond je bio član američke štafete 4x100 metara koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. osvojila zlatnu medalju.

10.10 - Fudbaler Liverpula Kolo Ture pohvalio je saigrača Lazara Markovića, koji je postigao prvi gol za engleski klub od letošnjeg dolaska.

Veoma sam ponosan na Markovića. Nije imao mnogo prilika da igra od kada je došao, ali je pokazao veliki karakter. On je sjajan momak, naporno radi. Kao fudbaler, baš je brz i tehnički veoma potkovan, rekao je Ture za Liverpulov klupski sajt.

Marković je u sredu uveče bio strelac u pobedi Liverpula u Liga kupu protiv Burnemauta. Markovića je pohvalio i trener Brendan Rodžers, koji je rekao da je reprezentativac Srbije odigrao izvanredno.

10.00 - Fudbalski reprezentativac Nemačke Marko Rojs kažnjen je sa 540.000 evra zbog vožnje bez dozvole, prenosi Bild. Policija je nekoliko puta od 2011. godine zaustavljala Rojsa zbog prekoračenja brzine, a sada je ustanovila da zvezda Borusije iz Dortmunda uopšte nema dozvolu.

Bio sam previše naivan i glup. Naučio sam lekciju i ovo se više neće ponoviti, rekao je Rojs.

On je zbog čestih problema sa povredama ove sezone odigrao samo devet utakmica i postigao pet golova za "milionere". Iz istog razloga propustio je Mundijal u Brazilu, gde je Nemačka osvojila titulu šampiona sveta.

09.30 - Trener San Lorenca Edgardo Bauza rekao je da će njegovi fudbaleri učiniti sve da pobede Real u finalu Svetskog klupskog prvenstva. Južnoamerički šampion je teže nego što se očekivalo u polufinalu bio bolji od novozelandskog tima Oklend Siti posle produžetaka sa 2:1.

Oduševljeni smo zbog plasmana u finale. Počeli smo da se spremamo za taj meč i učinićemo sve da pobedimo. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, iako je protivnik jedan od najboljih timova na svetu sa dosta idnividualaca, rekao je Bauza za sajt FIFA.

U prvom polufinalnom meču prvak Evrope madridski Real ubedljivo je pobedio meksički Kruz Azul sa 4:0. Finale je na programu u subotu od 20 sati i 30 minuta.

08.00 - Košarkaši Atlante ubedljivo su savladali Klivlend sa 127:98 i tako zabeležili 11 pobeda u nizu. Aktuelni šampion San Antonio takođe je poražen na svom terenu, pošto je Memfis posle tri produžetka slavio sa 117:116.

Prošlogodišnji finalista Majami je nastavio sa lošim igrama na domaćem terenu, pošto je izgubio od Jute sa 105:87. Pobede u gostima zabeležilo je još tri ekipe. Finiks je sa 111:106 dobio Šarlot, Dalas sa 117:106 Detroit, dok je Hjuston posle produžetka sa 115:111 savladao Denver.

Los Anđeles Klipersi su kao domaćini savladali Indijanu sa 102:100, dok je Portland kod kuće dobio Milvoki sa 104:97. Toronto je bio bolji od Bruklina i slavio 105:87, dok je Boston sa 109:92 pobedio Orlando.

00.00 - Odbojkaši Partizana Vizure nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Kupa izazivača pošto su u Lisabonu, u revanš meču šesnaestine finala, izgubili od ekipe domaće Benfike sa 3:1 u setovima (17:25, 25:19, 25:14, 25:18).

U prvoj utakmici u Beogradu Portugalci su pobedili crno-bele istim rezultatom (3:1). Benfika će u osmini finala igrati sa boljim iz dvomeča Volejbal Brno (:eška) - Fonte Bastardo Azores (Portugalija).

00.00 - Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević potvrdio je da ne namerava da preuzme nijedan inostrani klub i da ostaje na klupi državne reprezentacije sa kojom je osvojio titulu vicešampiona sveta.

Ranije je španska Marka prenela da je status aktuelnog trenera Reala iz Madrida, Pabla Lase, pod velikim znakom pitanja zbog loših rezultata u nacionalnom prvenstvu i da Đorđević važi kao glavni kandidat da preuzme njegov posao.

Đorđevićev ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije važi do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine ukoliko nacionalni tim na Evrobasketu 2015. ili u dodatnim kvalifikacijama izbori plasman.

00.00 - Fudbaleri San Lorenca plasirali su se u finale turnira za klupskog prvaka sveta savladavši u drugoj polufinalnoj utakmici u Marakešu novozelandski tim Oklend Siti posle produžetaka sa 2:1. Susret je nakon 90 minuta igre završen nerešeno 1:1.

Favorizovani Argentinci su teškom mukom stekli priliku da se bore za planetarnu titulu, a neočekivano snažan otpor protivnika, šampiona Okeanije, srušili su tek u produžecima.

Južnoamerički šampion San Lorenco u utakmici za titulu sastaje sa prvakom Evrope, madridskim Realom, koji je u utorak u prvom polufinalnom meču ubedljivo pobedio meksički Kruz Azul sa 4:0. Finale i meč za treće mesto na programu su 20. decembra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.