NBA klasik!

Izvor: Mondo, 30.Jan.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA "klasik"!

Dva produžetka u "Stejpls centru" i nekoliko napada i jednih i drugih koji su mogli da odluče pobednika. Pogledajte...

Dok sećanja na Majkla Džordana polako blede, a strah da više nećemo gledati Kobija Brajanta nadolazi, košarkaši Čikago Bulsa i Los Anđeles Lejkersa podsetili su nas da nije neophodno imati mega zvezde u svojim timovima da bi se odigrao pravi NBA "klasik".

Utakmica u "Stejpls centru", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koju je tek operisani Brajant gledao sa ramenom u gipsu, svestan da je završio sezonu, odlučena je u drugom produžetku, koji je pripao domaćinu.

Lejkers - Buls 123:118, 98:98!

Džordan Hil istupio je u žuto-ljubičastom dresu u prvoj utakmici od saznanja da je Brajant izgubljen bar do početka sledeće sezone, pogodio je 26 poena, računajući i šut koji je odveo meč u novih pet minuta, u kojima su Lejkersi uspeli da prekinu niz od devet poraza.

Vejn Elington pratio je Hila sa 23 poena, dok je ruki Džordan Klarkson ubacio 18, za prvu pobedu još od 9. januara. Tako je slavna franšiza izbegla da izjednači neslavan rekord, koji je kao trener zabeležio slavni Irvin Medžik Džonson, vodeći Lejkerse 1994. godine do deset poraza u nizu.

Na drugoj strani, Džimi Batler predvodio je Bulse sa 35 poen, koji su nadoknadili devet poena zaostatka za 70 sekundi igre u finišu četvrte četvrtine. Pau Gasol, koji je ovacijama dočekan od strane navijača za koje je godinama igrao, završio je utakmicu sa 20 poena i deset skokova, izborio je prvi produžetak "odbojkom" na 11 sekundi pre kraja.

Derik Rouz, prva zvezda Bulsa, imao je seriju poena i stigao do 17, ali je promašio šut za pobedu Čikaga u prvom produžetku.

DA LI STE ZNALI?

Čikago Bulsi plaćaju Karlosu Buzeru 13,55 miliona dolara ove sezone da ne igra za njih!

Naime, posle četiri zajedničke sezone, Bulsi su letos praveći mesta za Pau Gasola iz Los Anđeles Lejkersa, iskoristili takozvanu "amnesty" klauzulu i sklonili Buzera iz ekipe, uz obavezu da mu isplate zagarantovanu zaradu za poslednju godinu ugovora u visini od 16,8 miliona dolara. Lejkersi su, dva dana kasnije, 17. jula, ušli u "dil" preuzimajući na sebe 3,25 miliona dolara Buzerove zarade, dok su Bulsi nastavili da mu plaćaju 13,55 da ne igra za njih, tj. igra za Lejkerse.

I to je NBA...

Igrajući protiv bivšeg kluba, Karlos Buzer ubacio je 16 poena za Lejkerse i pomogao ekipi da upiše prvu pobedu u četvrtoj utakmici od kada je Brajant povredio rame.

Na kraju, uloga heroja utakmice pripala je Hilu, koji nije imao sreće u poslednjem šutu u četvrtoj četvrtini, za pobedu, ali se iskupio za izjednačenje na 16 sekundi pre kraja prvog produžetka, posle čega je Bulsima nestalo snage za još pet minuta ravnopravne borbe.

Lejkersi su tokom drugog poluvremena imali i 15 poena prednosti, košem Hila na 1:29 do kraja otišli su na 98:89, ali su do isteka 48. minuta poene postizali samo Bulsi - Batler trojku, dva slobodna bacanja i zakucavanje iz kontre, dok je Gasol popraivo Rouzov promašaj na 11 sekundi do kraja, preko ruku Roberta Sakra.

Bulsi gostuju Finiks Sansima u petak dok Lejkersi lete u Njujork na još jedna NBA "klasik", sa Niksima.



REZULTATI:

Orlando - Milvoki 100:115

/Oladipo 21 - Bejlis 19/

Indijana - Njujork 103:82

/Staki 22 - Entoni 18/

Memfis - Denver 99:69

/Rendolf 15, 17 sk - Loson 10, 6 as/

L. A. Lejkers - Čikago 123:118, 98:98

/Hil 26, 12 sk - Batler 35/

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.