NBA: Hjustonu drama, Džejms baš uprskao! (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 02.Mar.2015, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Hjustonu drama, Džejms baš "uprskao"! (FOTO)

Dramu sa srećnim krajem po Hjuston "režirao" je niko drugi do lider Klivlenda Lebron Džejms koji je promašio oba slobodna bacanja četiri sekunde pre kraja i tako "rešio" sjajnu utakmicu u "Tojota Centru", završenu pobedom Roketsa rezultatom 105:103, posle produžetka.

Džejms je utakmicu okončao kao najefikasniji u oba tima sa 37 poena, ali samo letimičan pogled u njegovu statistiku navodi na zaključak da "Kralj" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nije imao svoje veče. Ostaće upamćeno da je šutirao slobodna bacanja 3/11, njegov šut  je takođe bio ispod svih kriterijuma - samo 15/35 iz igre, trojke 4/12, a na sve to promašio je i nekoliko šuteva u završnici regularnog dela meča, kao i onaj najvažniji - u poslednjoj sekundi preko Arize!

Na drugoj strani Džejms Harden je sa više uspeha predvodio Hjuston sa 33 poena od kojih je 15 ubacio sa linije slobodnih bacanja, iz 18 pokušaja. Harden je potvrdio pobedu Teksašana sekund pre kraja produžetka, pošto je prethodno Džejms bio neprecizan sa iste distance na drugoj strani u dva navrata.

Važan doprinos pobedi Hjustona dali su Terens Džons sa 19 poena i Litvanac Motiejunas sa 16 poena. Kevin Lav je za Kavse ubacio 21 poen.

Ekipa Kevina Mekhejla se ovim trijumfom učvrstila na trećem mestu Zapadne konferencije sa učinkom 40/18, dok je Klivlendu ugrožena treća pozicija na Istoku pošto ima identičan odnos pobeda i poraza kao i Čikago - 37/23.

(Foto: Beta/AP/Pat Sullivan)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Lebron promašio pobedu, Voriorsi do pobede posle čudesnog preokreta

Izvor: HotSport.rs, 02.Mar.2015

U nastavku NBA lige noćas je na terenima najjačeg svetskog košarkaškog takmičenja odigrano osam utakmica.. Ekipa LA Klipersa otvorila je veče pobedom nad Čikago Bulsima. Sjajnu rolu imao je Kris Pol koji je utakmicu okončao sa 28 poena i 12 asistencija. Treba izdvojiti i fantastičan učinak...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.