NAJAVA DANA (nedelja, 1. maj): Lisice napadaju titulu Premijer lige u Trostrukom superparu

Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (nedelja, 1. maj): Lisice napadaju titulu Premijer lige u Trostrukom superparu

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas i koje mečeve samo u MOZZARTU možete odigrati po većim kvotama

Nedelja je, praznici su, ali je i na fudbalskoj mapi Evrope veoma veselo. Danas bi mogli da dobijemo prvaka Premijer lige ukoliko Lester slavi na Old Trafordu. Tu je još mnogo dobrih susreta, kao i dueli plej-ofa NBA lige. Pogledajte koji nas to najzanimljiviji parovi očekuju danas, a većinu njih možete odigrati u Trostrukom superparu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
2007: SVONSI – LIVERPUL, 13.00

(Fudbal, Engleska 1)


Svonsi je obezbedio opstanak u Premijer ligi za narednu sezonu pa je miran, a kako Liverpul u četvrtak ima revanš sa Viljarealom u Ligi Evrope ne treba očekivati da i jedni i drugi preoru teren. Jirgen Klop će sigurno nastupiti danas sa kombinovanim timom koji će predvoditi Danijel Staridž, ali i tako oslabljen tim sa Enfilda je favorit da zabeleži trijumf protiv tima koji je primio sedam golova na poslednja dva meča, a nije ih pobedio gotovo četiri godine.

2008: MANČESTER JUNAJTED – LESTER, 15.05

(Fudbal, Engleska 1)


Dva tima koji su u dobroj formi u poslednje vreme susrešće se danas na Teatru snova, a ukoliko Lisice uspeju da savladaju Junajted postaće novi šampioni Engleske. Biće teško, Luj van Gal sam najavljuje da neće dozvoliti Ranijeriju da se šepuri sa peharom na njegovom stadionu, a ne plaši ga ni serija od sedam pobeda Lestera na poslednjih devet utakmica. U prvom delu sezone u Lesteru bilo je 1:1.

2009: SAUTEMPTON – MANČESTER SITI, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)


Siti gostuje na južnoj obali Engleske samo da bi odradio posao i pripremio se za revanš polufinala Lige šampiona sa Realom koji je u sredu, pa eto prilike za konačni trijumf Svetaca. Ekipa Ronalda Kumana igra sasvim solidno u poslednje vreme, nisu dobili Građane pune tri godine pa je možda sada prilika da iskoriste njihovu rezervisanost i obraduju navijače.

1601: AJAKS – TVENTE, 14.30

(Fudbal, Holandija 1)


Ajaks i PSV vode izjednačenu trku za šampionsku titulu u Holandiji, a na putu ka novoj pobedi lideru stoji Tvente, koji je prebrinuo brige oko opstanka. Zato će gosti iz Enšedea opušteno danas doputovati u Amsterdam s namerom da pokvare plan Kopljanicima, koji su u seriji od 16 utakmica bez poraza. Pride, Ajaks je tukao Tvente u poslednja tri uzastopna meča u prestonici.

1003: JUVENTUS – KARPI, 12.30

(Fudbal, Italija 1)


Stara dama je prošlog ponedeljka završila posao za ovu sezonu i overila novi Skudeto pa sada u finišu Serije A može da se opusti i uživa u plodovima rada. Biće to prilika za trenera Alegrija da pruži šansu igračima sa manjom minutažom poput Morate, Kvadrada, Zaze i ostalih, koji su takođe pakleni igrači pa Karpiju kojijoš nije prebrinuo brige oko opstanka neće biti lako.

1004: MILAN – FROZINONE, 15.00

(Fudbal, Italija 1)


Šta očekivati danas od Milana? U prošlom kolu su puleni Kristijana Brokija pokazali da mogu da izgube i od najgoreg tima u Seriji A, pa zaista ni slabašni Frozinone nije bez šansi, iako se jednom nogom već vratio u Seriju B. Sve sem pobede domaćina stvarno bi bila neviđena bruka, a Milan bi pao još niže.

1008: LACIO – INTER, 20.45

(Fudbal, Italija 1)


Lacio će ovu sezonu želeti što pre da zaboravi, jer se vrlo rano oprostio od borbe u svakom takmičenju u kojem je nastupao. Tako je i u Seriji A, gde nema više nikakve takmičarske ambicije. Slična je situacija i sa Interom, koji je porazom od Đenove pre dva kola praktično izgubio korak za Romom i trećim mestom na tabeli. Rimljani su zadužili Nerazure ove sezone, pošto su slavili na Meaci sa 2:1.

4009: VALENSIJA – VILJAREAL, 20.30

(Fudbal, Italija 1)


Valensija je kasno upalila ove sezone, ali je u stanju da zakomplikuje planove umornog Viljareala, koji je u četvrtak igrao prvi meč polufinala Lige Evrope sa Liverpulom, a već narednog ga očekuje drugi. Valensija je dobila tri od poslednja četiri prvensvena meča, ali je u prvom ovosezonskom međusobnom okršaju slavio Viljareal sa 1:0. Prošle godine na Mestalji je bilo 0:0, a pre toga su Slepi miševi slavili u četiri uzastopna okršaja.

4286: ŠAHTJOR – DINAMO KIJEV, 18.30

(Fudbal, Ukrajina 1)


Dinamo potpuno rasterećen stiže u Ljvov, s obzirom da je već osigurao šampionsku titulu. Ipak, Šahtjor će pokušati da pokaže ljutom rivalu da nije kvalitetniji od njega, pa bismo mogli da očekujemo prilično zanimljiv meč. Da je možda stvarno tako ekipa iz Donjecka je pokazala dva puta ove sezone, kada je ljutog rivala savladala prvo u Superkupu, a onda i u Prenstvu, kada je bilo ubedljivih 0:3 u Kijevu.

1802: ANDERLEHT – GENT, 14.30

(Fudbal, Belgija 1)


Anderleht nakon katastrofe od Ostendea više nema prava na grešku, dok se Gent slavljem u Gentu izjednačio sa današnjim rivalom i želi da nastavi pobednički niz. Pobeda je imperativ za oba tima, pa bi moglo da se očekuje golova na obe strane. Ova dva tima do sada su se sastajala tri puta u ovoj sezoni, dva puta je bilo 1:1, a jednom je slavio aktuelni šampion sa 2:0. Da li je trenutak da Anderleht konačno slavi i krene u napad na šampionski trofej?

7051: MAJAMI – ŠARLOT, 19.00

(Košarka, NBA)


Ovo je biti ili ne biti duel za obe ekipe, sedma utakmica prve runde plej-ofa Istočne konferencije. Majami ima prednost domaćeg terena, ali im to u poslednjem okršaju na Floridi i nije baš mnogo značilo a Šarlot je napravio brejk. Radi se o ekipama koje su tu negde po kvalitetu, a tas na vagi za Majami mogao bi da bude Dvejn Vejd.

7151: GOLDEN STEJT – PORTLAND, 21.30

(Košarka, NBA)


Aktuelni šampion NBA lige otvara polufinalnu seriju Zapadne konferenciju protiv nezgodnog Portlanda. Iako su Voriorsi bili uzdrmani povredom Stefa Karija u prvoj rundi, uspeli su u pet utakmica da eliminišu Hjuston Roketse. U regularnom delu sezone Voriorsi su u četiri meča izgubili samo jednom od ekipe Portlanda.

7050: TORONTO – INDIJANA, 02.00

(Košarka, NBA)


Majstorica! Indijana je već jednom uspela da uzme meru Torontu kao gost u ovoj seriji, pa zašto ne bi opet? Mada, Toronto je poslednjih meseci prilično retko gubio kod kuće, a Pejsersi su u poslednjem okršaju koji je odveo seriju u majstoricu apsolutno nadigrali rivala. Međutim, činjenica ostaje da Indijani baš i ne prijaju gostovanja u Kanadi, s obzirom da pre pomenutog brejka nisu slavili gotovo pune tri godine.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.