Luda noć u NBA

Izvor: MVP.rs, 02.Jul.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luda noć u NBA

Tržište u najjačoj ligi na svetu je prethodne noći bilo veoma aktivno.

Prethodna noć u NBA ligi je bila jedna od najuzbudljivijih u njenoj istoriji. Preko 20 igrača je uspelo da obezbedi svoju budućnost novim ugovorima, a zbog novog seleri kepa za timove koji će u narednim godinama biti mnogo veći, NBA timovi su imali mogućnost da igračima ponude još unosnije >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ugovore.

Od dogovora postignutih prethodne noći vredelo bi istaći da je Demari Keroll odlučio da promeni sredinu i Atlanta Hokse zameni Toronto Reptorsima, sa kojima je dogovorio četvorogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara. Deni Grin je ostao lojalan San Antoniju, sa kojim je potpisao novi, četvorogodišnji ugovor vredan 45 miliona dolara. Nove ugovore su dobili Aleksi Ažansa i Majk Danlivi. Francuz je sa Nju Orleans Pelikansima dogovorio četvorogodišnji ugovor vredan 20.2 miliona dolara, dok je Danlivi sa Bulsima utanačio trogodišnju saradnju vrednu 14.4 miliona dolara.

Brendon Najt i Goran Dragić su ostali verni ekipama za koje su nastupali prethodne sezone, pa su sa Finiksom, odnosno Majamijem potpisali petogodišnje ekstenzije ugovora vredne 70, odnosno 90 miliona dolara. Nastavak saradnje sa Bruklin Netsima su dogovorili Bruk Lopez i Tadeus Jang potpisivanjem trogodišnjeg i četvorogodišnjeg ugovora. Lopez će u naredne tri godine dobiti 60 miliona dolara, dok bi Jang u naredne četiri sezone  trebalo da zaradi oko 50 miliona dolara. Unosan ugovor u 32. godini uspeo je da izdejstvuje i Tajson Čendler, koji je sa Finiks Sansima dogovorio četvorogodišnju saradnju vrednu 52 miliona dolara.

Amir Džonson je kao slobodan igrač odlučio da promeni sredinu, pa je Toronto zamenio Bostonom, koji će u naredne dve sezone Džonsonu isplatiti 24 miliona dolara. Džej Krauder je sa Bostonom uspeo da se dogovori oko nastavka saradnje, pa će mladi krilni košarkaš u narednih pet godina biti član Seltiksa, a vrednost ugovora je 35 miliona dolara. Pored Kraudera i Džonsona, Seltiksi su upeli da se dogovore i sa Jonasom Jerebkom, kome će u naredne dve godine platiti 10 miliona dolara. Petogodišnji ugovor je uspeo da izdejstvuje i Kajl Singler, a njegova nova ekipa biće Oklahoma Siti Tander. Ukupna vrednost ugovora je 25 miliona dolara. Brendan Rajt je za sebe u Memfisu uspeo da izdejstvuje trogodišnji ugovor vredan 18 miliona dolara, dok je Iman Šampert od Klivlend Kavalirsa dobio četvorogodišnji ugovor vredan 40 miliona dolara.

Odlično je prošao i Kris Midlton, koji je sa Baksima potpisao petogodišnji ugovor vredan 70 miliona dolara. Omer Ašik je još jednom pokazao da su centri u NBA ligi deficitarna roba. Turski košarkaš je sa Nju Orleans Pelikansima dogovorio petogodišnju saradnju vrednu 58 miliona dolara.

I Njujork Niksi su prethodne noći uspeli da dogovore saradnju sa jednim od slobodnih agenata. U pitanju je Aron Aflalo, koji će dobiti dvogodišnji ugovor vredan 16 miliona dolara.

Nikako ne smemo da propustimo ni Pola Pirsa koji je nedavno iskoristio opciju u ugovoru i postao slobodan igrač, da bi prethodne noći dogovorio trogodišnju saradnju sa Los Anđeles Klipersima vrednu 10.5 miliona dolara. Tako će iskusni košarkaš ponovo da zaigra za Doka Riversa, sa kojim je u prošlosti devet godina bio u Boston Seltiksima.

Dolaskom Lebrona Džejmsa Klivlend Kavalirsi su postali mnogo jača ekipa, kako igrački tako i na samom tržištu NBA lige. Svoju moć su pokazali potpisivanjem enormnih ugovora sa Kevinom Lavom i Tristanom Tompsonom. Prema pisanju amerčkih medija, Lav će od Kavsa u narednih pet sezona dobiti ukupno 110 miliona dolara, dok će Tompson za pet sezone u ekipi iz Ohaja da inkasira 80 miliona zelenih novčanica.

Posebnu pažnju zaslužuju i četiri Ol star igrača koji su odlučili da ne menjaju sredinu, već da sa svojim ekipama nastave saradnju. Tako je Pol Milsap sa Atlantom dogovorio trogodišnji ugovor vredan 59 miliona dolara. Džimi Batler će ostati u Čikago Bulsima koji će mu u narednih pet godina isplatiti 90 miliona dolara, dok će Drejmond Grin ostati u Golden Stejt Voriorsima. U pitanju je petogodišnji ugovor vredan 85 miliona dolara. Sredinu nije želeo da menja ni Kavai Lenard. Najbolji defanzivac regularnog dela prethodne sezone sa Spursima je dogovorio petogodišnju saradnju vrednu 90 miliona dolara.

Lamarkus Oldridž, Mark Gasol, Monta Elis, Vesli Metjuz, Greg Monro, Ražon Rondo, Dvejn Vejd, Tim Dankan i Manu Đinobili su samo neki od preostalih slobodnih agenata koji još nisu doneli odluku o izboru nove sredine ili nastavku karijere, ali verujemo da će se veoma brzo znati i njihovi statusi.

(foto: NBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.