Epidemija povreda u NBA: Putujući cirkus postaje putujuća bolnica! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija povreda u NBA: Putujući cirkus postaje putujuća bolnica! (VIDEO)

NBA liga potresena povredama Durenta, Vestbruka, Neša

Svake večeri stižu nam loše vesti iz SAD-a! Pol Džordž, Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Bruk Lopez.. Lista povređenih u NBA ligi svakim danom postaje sve duža i stiče se utisak da ova sezona po tom pitanju preti da postane lošija čak i od prethodne, iako je tada bilo previše ozbiljnih povreda u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Sve je počelo letos kada je Pol Džordž doživeo strašan lom noge na pripremama američke reprezentacije za Svetski kup u Španiji. Snimak tog događaja obišao je svet za tren oka i nastala je ozbiljna polemika u američkoj javnosti oko igranja superstarova NBA lige za reprezentaciju.

Kada smo pomislili da će to biti to i da ćemo konačno moći da gledamo najkvalitetniju svetsku košarku u njenom punom sjaju nakon povratka Derika Rouza, Kobija Brajanta i Bruka Lopeza- đavo je ponovo došao po svoje.

Nekoliko dana pred početak sezone Stiv Neš obnovio je povredu leđa i s obzirom na to da je zašao u petu deceniju života vrlo je moguće da više nećemo imati priliku da gledamo jednog od najboljih plejmejkera u istoriji košarke. To nije bio kraj nevoljama Lejkersa, pošto je na svom debiju u svetu profesionalne košarke ruki Džulijus Rendl slomio nogu i nažalost završio sezonu nakon samo nekoliko minuta na terenu.



Međutim, ljubičasti iz Los Anđelesa nisu najgore prošli. Oklahoma za sada nosi titulu najvećeg baksuza s obzirom na to da su dve najveće zvezde tog tima povređene i neće moći da pomognu ekipi još najmanje mesec dana. Kevin Durent je pred start kampanje u NBA doživeo prelom levog stopala, dok je Rasel Vestbruk slomio kost šake i pred Tanderima je najtežih mesec dana u poslednjih nekoliko godina. Da sve bude gore, Redži Džekson, Entoni Morou, Džeremi Lemb i ruki Mič MekGeri takođe su van stroja i desetkovana Oklahoma možda već sada ispada iz kruga favorita na Zapadu.



Branilac titule San Antonio ušao je u sezonu bez Tijaga Splitera koji je doživeo lakšu povredu liste, ali i najkorisnijeg igrača prošlosezonskog velikog finala Kavaji Lenarda koji će odsustvovati na još nekoliko mečeva zbog infekcije oka.

Čikago je sa mnogo optimizma ušao u ovu sezonu- stigli su Pau Gasol, Nikola Mirotić i mladi Dag Mekdermot, a Rouz je konačno zdrav.. Ili je makar bio do sinoć, kada je iskrenuo skočni zglob i neizvestan je njegov nastup na meču protiv Minesote. Uz to, Bulsi će još neko vreme biti lišeni pomoći Džimija Batlera koji je povredio levu šaku.

Bruklin će još neko vreme biti bez prvog centra Bruka Lopeza koji je desetak dana uoči starta novog izdanja NBA lige povredio skočni zglob i to tek nakon što je zalečio težu povredu koju je vukao iz prethodne sezone.

Povrede, ima li vam kraja?

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.