Čikago i Golden Stejt poveli sa po 2:0

Izvor: Akter, 21.Apr.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čikago i Golden Stejt poveli sa po 2:0

Košarkaši Čikaga i Golden Stejta poveli su sa po 2:0 u prvom kolu plej-ofa Istočne i Zapadne konferencije u NBA ligi

Čikago je u noći između ponedeljka i utorka na svom terenu pobedio Milvoki sa 91:82 i poveo sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije.

Bulse je do pobede predvodio Džimi Batler sa 31 poenom, što je njegov rekord karijere. On je imao i devet skokova, a u poslednjoj četvrtini postigao je 14 poena.

Derik Rouz postigao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 15 poena za Bulse, Pau Gasol dodao je 11 poena uz 16 skokova, dok je Žoakim Noa ubacio devet poena, ali je imao čak 19 skokova.

"Žo i Derik su mi rekli da šutiram, rekli su mi da nikome ne dodajem loptu već da samo šutiram. Dobro sam se osećao i ubacivao sam loptu u koš", rekao je Batler.

Milvoki je na početku poslednje deonice vodio sa 74:71, ali je Čikago "prelomio" utakmicu serijom 13:0.

Najefikasniji u ekipi Milvokija bio je Kris Midlton sa 22 poena, a Majkl Karter Vilijams postigao je 21 poen.

Baksi su izgubili osam uzastopnih utakmica u plej-ofu, otkako su 28. aprila 2010. godine pobedili Atlantu.

Treća utakmica igraće se u četvrtak u Milvokiju.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su na svom terenu Nju Orleans sa 97:87 i poveli sa 2:0 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije.

Voriorse su do pobede predvodili Klej Tompson sa 26 poena i Stefen Kari sa 22 poena i šest asistencija. Drejmond Grin postigao je 14 poena uz 12 skokova, a Leandro Barbosa 12 poena.

Golden Stejt je tako ostvario 20. uzastopnu pobedu na svom terenu, odnosno 41. pobedu u poslednje 43 utakmice. Voriorsi su poslednji put izgubili u svojoj hali 27. januara od Čikaga, posle produžetka.

Entoni Dejvis bio je najefikasniji u ekipi Nju Orleansa sa 26 poena uz 10 skokova, Erik Gordon ubacio je 23 poena, a Tajrik Evans dodao je "dabl dabl" učinak od 16 poena i 10 skokova.

Treća utakmica igraće se u četvrtak u Nju Orleansu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.