Bogdanović nadmašio Dražena Petrovića! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Okt.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović nadmašio Dražena Petrovića! (video)

Sjajni poenter nije ni sanjao da će jednoga dana stavljati njegovo ime u istu rečenicu sa imenom legende jugoslovenske i svetske košarke.

Legendarni Dražen Petrović će ostati upamćen kao jedan od najboljih košarkaša sa ovih prostora ikada.

Svoju NBA karijeru gradio je u dva tima, Portland Trejl Blejzersima i Nju Džersi Netsima, a u franšizi koja je sad u Bruklinu ostavio je snažan utisak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Za dve godine u dresu Netsa, Petrović je upisao 220 postignutih trojki, ipak sada ga je jedan zemljak nadmašio.

Košarkaš Bruklin Netsa Bojan Bogdanović, postigao je sinoć 21 poen u porazu od Seltiksa, bio je među najboljima u svom timu, a upisao je i svoju 223 trojku od kako je obukao dres Netsa.

Tako je premašio svog sunarodnika i popeo se na 12 mesto večne liste trojkaša Netsa.

"Uvek je lepo kada čujete svoje ime oko Draženovog. Velika je ćast za mene što sam uspeo da ga prestignem", izjavio je Bogdanović.

Dražen Petrović je beležio 19,5 poena u proskeu po meču tokom svoje karijere u Netsima, a čak 23 godine nakon smrti, o njemu se priča samo biranim rečima u NBA krugovima, a pogotovu u Hrvatskoj.

"Ne možete da zamislite. On je verovatno najbolji sportista ikada u Hrvatskoj. Pre nekoliko dana je bio njegov rođendan, čitava nacija ga je na svoj način proslavila. On je jedan od najboljih ikada tamo", rekao je Bogdanović.

U nastavku pogledajte Bogdanovićeve poene iz utakmice u kojoj je prestigao Dražena Petrovića po broju pogođenih trojki u dresu Netsa.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Najbolji hrvatski košarkaš srušio rekord svog idola u NBA! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Okt.2016

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović prestigao je legendu jugoslovenske i hrvatske košarke Dražena Petrovića po broju trojki u NBA...Petrović je tokom karijere ubacio 220 trojki, a Bogdanović je sa tri trojke protiv Bostona stigao do brojke od 223 ubačena šuta za tri poena...Inače, hrvatski...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.